Edukacinė programa „Eureka“

2015-2016 m. m.

Gegužės 31 d.  lydimi mamyčių jungtinės priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai dalyvavo edukacinėje programoje „Eureka“.

Atvykę į Kauno tvirtovės VII forto Jaunųjų mokslininkų laboratoriją, programos dalyviai buvo aprūpinti tikriems mokslininkams reikalinga apranga bei susipažino su pagrindinėmis darbo laboratorijoje taisyklėmis. Padedami dviejų programos vedėjų, jaunieji mokslininkai stebėjo ir patys atliko įvairiausius eksperimentus.

Edukacinės programos metu galėjome įsitikinti, kiek daug įdomių bandymų galima atlikti su paprasčiausiomis buityje naudojamomis medžiagomis. Gaminome chemines gėles, maišėme tankio kokteilį, tyrėme įvairiausių medžiagų reakcijas.

Šios programos metu vaikai ignoravo taisyklę „nebandykite to daryti namuose“ ir netgi buvo skatinami su tėvelių priežiūra visus matytus eksperimentus pakartoti namuose – kiekvienam dalyviui buvo išduotas išsamus saugių eksperimentų aprašas. Visa tai padės vaikams įgyti daugiau praktinių įgūdžių, o gal net praturtins jų laisvalaikį iki šiol neregėtais žaidimais.

Antroji programos dalis – pažintis su VII fortu – pareikalavo laboratorijoje įgytų žinių taikymo bei greitos reakcijos. Orientacinio žaidimo metu, ieškodami mokslinių užuominų, dalyviai pasileido į laboratorinių kolbų paieškas po visas VII forto kareivines ir muziejų. Tai puikus būdas pasikartoti įgytas žinias, iš arčiau pažinti VII fortą bei jo istoriją.

Atlikę eksperimentus ir pilni įspūdžių aplankėme Nemuno ir Neries santaką. Linksmai praleidę laiką santakoje parvykome į namučius. Nuotraukos

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Jolanta Jakštienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.