Diena Varšuvoje

2015-2016 m. m.

Gegužės 26 dieną 28 mokinių grupė, lydima mokytojų ir tėvelių, vyko į Lenkijos sostinę Varšuvą. Pirmiausiai apsilankėme Varšuvos Koperniko mokslo centre.

Šiame technologijų muziejuje nėra jokių gidų ar popierinių informacinių bukletų, kuriuose būtų pasakojamos eksponatų istorijos. Prie kiekvieno eksponato kabo tik instrukcija. Pažinti jį privalo pats lankytojas – liesdamas, klausydamas, ragaudamas ar žiūrėdamas. Mokiniams šis pažinimas buvo netikėtas, atnešęs daug džiaugsmo.

Vėliau susipažinome su lankytinais senamiesčio objektais. Varšuvos širdyje – Plac Zamkowy – pamatėme įvairiais instrumentais grojančių menininkų, žonglierių, dailininkų, pristatančių savo kūrybą, jaukių lauko kavinukių, balionų pardavėjų bei įvairiausių keistenybių. Viduryje aikštės žavėjomės kolona, skirta Žygimantui III Vazai.

Susipažindami su žymiausias Varšuvos senamiesčio objektais, priėjome namą, kuriame gyveno kompozitorius F. Šopenas. Šalia namo – suoliukas, ant kurio sėdint galima pasiklausyti F. Šopeno muzikos. Taip pat aplankėme ir bažnyčią, kurioje lenkai palaidoję kompozitoriaus širdį.

Didelį įspūdį paliko prezidentūra, ant stogo įkurta Varšuvos bibliotekos oranžerija, puošnios bažnyčios.  Nuotraukos

Mokytoja Rūta Juškienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.