BE PATYČIŲ 2016

2015-2016 m. m.

Kovo 14-18 dienomis jau septintą kartą Lietuvoje vyko emocinės pagalbos tarnybos „Vaikų linija“ iniciatyva „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2016“. Viena iš tūkstančio ugdymo įstaigų, dalyvavusių šioje iniciatyvoje, yra ir mūsų mokykla.

Įvairiose veiklose dalyvavo tiek patys mažiausieji IUG „Meškučių“, JPUG „Boružėlių“ grupių vaikučiai, tiek ir  vyresnių klasių mokiniai.

Ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai piešė piešinius apie draugystę, vėrė draugystės apyrankes, puošė langus  šypsenomis ir buvo pakviesti į draugystės kino teatrą, po to smagiai su mokyklos psichologe Vilma diskutavo apie draugystės vertę. Jie buvo apdovanoti JPUG ugdytinio tėvų dovanotu saldžiu prizu bei mokyklos direktorės padėka už įsitraukimą į „Veiksmo savaitės 2016“ veiklas.

1-4 klasių mokiniai kūrė ne tik draugystės apyrankes, kuriomis puošėsi visi mokyklos mokiniai ir mokytojai, bet ir skirtukus knygoms, kuriuose buvo nupiešti piešinėliai ir užrašytos auksinės, koordinuojamų programų „Zipio“, „Obuolio draugų“ ir „Įveikime kartu“ taisyklės, vaikų raginimai nepriekabiauti, nesityčioti, draugauti. Šiais skirtukais vaikai keitėsi, ir žada dovanoti mokyklos bibliotekai.

Kovo 16 d. vyko netradicinė diena, kurios metu 5-10 klasių mokiniai apie patyčias kalbėjo patys, pristatydami iš anksto paruoštus pranešimus. Apie patyčių pasekmes pasakojo policijos atstovė Saulė Dirsienė, kuri vaikams leido suprasti, kad patyčios yra rimta problema, kurią būtina spręsti vieningai. Vaikai klausėsi labai susidomėję.

Popchoras „Muzikos vaikai“ dainavo specialiai sukurtą dainą, skirtą moksleivių dainų konkursui „Padėk man užaugti be patyčių“.

Šią netradicinę dieną vainikavo draugiškiausios klasės apdovanojimai. Dėl draugiškiausios klasės sertifikato ir saldaus mokyklos rėmėjo Žydrūno Baltrimavičiaus įsteigto prizo mokiniai rungėsi puošdami savo klasių duris, rengdami vaidinimus apie vertybes. Mokytojai turėjo galimybę dvi savaites stebėti mokinių bendravimą, kuris  neliko neįvertintas: tai sudarė trečdalį konkursinio balo.

Nugalėtojais tapo septintokai, vos vienu balu nurungę 10 ir 5 klases. Džiugu, kad visų klasių mokiniai parodė, kaip kūrybiškai ir draugiškai reikia siekti bendro tikslo.

Siekiant į patyčių prevenciją įtraukti mokytojus, mokinius, mokinių tėvus, buvo parengti ir išplatinti informaciniai lankstinukai apie tai, kaip atpažinti, ar vaikas patiria patyčias ir kaip jam padėti.

Teorinių žinių apie patyčių poveikį žmogaus asmenybei bei santykiams mokiniai sėmėsi iš socialinės pedagogės Erikos Kutkienės ir psichologės Vilmos Darčianovienės parengto stendinio pranešimo bei klasių valandėlių metu.

Kartu su vaikų linija keliame sau tikslą mažinti smurto ir patyčių paplitimą. Nuotraukos

Soc. pedagogė Erika Kutkienė, psichologė Vilma Darčianovienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.