„IT projektų vadyba ir komandinis darbas“

2015-2016 m. m.

Spalio – gruodžio mėnesiais mūsų mokykloje įgyvendinta neformaliojo ugdymo programa „IT projektų vadyba ir komandinis darbas“. Joje dalyvavo visas pulkas smalsuolių, 5-10 klasių mokinių, o užsiėmimus vedė informacinių technologijų mokytoja Edita Gerulaitienė.

Programos „IT projektų vadyba ir komandinis darbas“ tikslas – įgyvendinant ilgalaikį IT projektą, naudojant įvairius aktyvius mokymosi metodus, mokyti mokinius prisiimti atsakomybę, generuoti idėjas, dirbti bendradarbiaujant, ugdytis lyderio savybes, skatinti atvirumą ir iniciatyvą, sudaryti sąlygas jaunam žmogui labiau pažinti ir atskleisti savo asmenybę, pajusti savo reikšmę bendruomenėje ir bendruomenės reikšmę jo gyvenimui.

Dalyvaudami programoje „IT projektų vadyba ir komandinis darbas”, moksleiviai įgyvendino informacinių technologijų projektą, t.y. kūrė internetinę svetainę apie apie savo gimtąjį miestelį.

Vykdyta programa – ne tik IT produkto kūrimas, bet ir socialinis mokymasis grupėje. Pasiskirstydami vaidmenis bei darbus komandoje, vaikai geriau pažino save, tobulino komandinius ir lyderiavimo įgūdžius. Suformavę komandą ir susiplanavę projektą, surinkę informaciją, programos dalyviai mokėsi, kaip kūrybingai panaudoti įvairius WEB 2.0 įrankius, kurti vaizdo filmukus, redaguoti nuotraukas ir panašiai.

Šią programą parengė ir įgyvendina asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai“. Projektų vadybos programa mokyklinio amžiaus jaunimui yra bene pirmoji tokio pobūdžio programa Lietuvoje.

Mokytoja Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.