Respublikiniam moksleivių meninio skaitymo konkursui pasibaigus

Lapkričio 14 d. Kauno Maironio literatūros muziejuje prasidėjo tradicinis moksleivių meninio skaitymo konkursas. Į šį konkursą išvyko ir mūsų trys mokiniai.

Ketvirtokė Roberta Preikšaitė su savo mokytoja Liuba Jonaitiene parengė R. Vinciūnienės  „Didžioji kaltė. Laiškas“ ir A. Karosaitės  „Bet sykį…“. Penktokas Karolis Rokas skaitė nuotaikingą A. Tamaliūno kūrinį „Epidemija“ ir Just. Marcinkevičiaus „Tik vienąsyk“ (mokytoja R. Dailidienė). Septintokė Ugnė Šneliūtė – ištrauką iš B. Radzevičiaus romano „Priešaušrio vieškeliai“ ir Just. Marcinkevičiaus eilėraštį „Vienu sakiniu“ (mokytoja R. Juškienė).

Šis konkursas – šventė. Nesvarbu, kad teko savo sėkmę bandyti tarp 140 skaitovų iš įvairių Lietuvos mokyklų. Tai buvo galimybė išgirsti kitą, išgirsti mūsų kūrėjų mintis, priartinti save prie  poezijos suvokimo. Pagaliau įveikti scenos baimę. Kaip ten bebūtų – jaudulys vis tiek išliko. Galime pasidžiaugti, jog mūsų skaitovai mokyklai gėdos nepadarė –  kompetentingos aktorių komisijos visi buvo atrinkti į antrąjį turą.

Lapkričio 28 d. vyko antrasis turas. Čia jau susirinko 40 skaitovų. Sėkmė lydėjo penktoką Karolį. Jis tapo konkurso laureatu (išrinkta 15 geriausių skaitovų).

Manau, jog nebuvo nei laimėtojų, nei pralaimėtojų. Visi puikiai mokėjo savo tekstus, raiškiai ir įtaigiai bendravo su klausytoju. Nusiminti nereikia. Tuo labiau, kad priešaky laukia dar daugybė tokių konkursų. Reikia tik labai norėti. Vien dalyvavimas – savęs auginimas, stiebimasis į gėrį ir pažinimą, savęs ieškojimą. Nuotraukos

Mokytoja Ramutė Dailidienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.