Tolerancijos diena

Lapkričio 16 dieną minėjome Tarptautinę tolerancijos dieną, kurios simbolis šiais metais – MOZAIKA.

Su mokiniais aptarėme žodžio Tolerancija prasmę ir reikšmę, analizavome tolerancijos ir netolerancijos pavyzdžius iš istorijos, aptarėme šiandien aktualias temas: kasdienes gyvenimo situacijas, pavyzdžius iš mokyklos gyvenimo. 

Į šios dienos minėjimą įtraukti įvairaus amžiaus mokiniai, nes kuo anksčiau mokiniai supras ir žinos tolerancijos reikšmę, tuo daugiau tolerancijos bus mūsų visuomenėje.

8 klasėje vyko integruota etikos ir informacinių technologijų pamoka, kurios metu mokiniai su mokytojomis Erika Kutkiene ir Edita Gerulaitiene Tolerancijos mozaikas kūrė kompiuteriu.

Septintokai su mokytojais Erika Kutkiene, Neringa Kušeliauskiene, Vaclovu Vazgiu dalyvavo integruotoje etikos ir technologijų pamokoje, kurioje dėliojo mozaikas, atspindinčias pamokos metu analizuotą pavyzdį – „Kitoks negu aš“.

Tolerancijos mozaikas 1-4 klasių mokiniai per tikybos pamokas kūrė kartu su mokytoju Giedriumi Miežansku, pirmokėliai ir su klasės vadove Jūrate Smailiene klasės valandėlės metu. Vaikai tai darė su dideliu noru ir susidomėjimu, aktyviai diskutavo, ar gyvename tolerantiškoje visuomenėje, ar tolerancija vyrauja vienas kito atžvilgiu.

Po pamokų mokytoja vyko popietė – diskoteka Tolerancijos dienai paminėti. Nuotraukos

Socialinė pedagogė Erika Kutkienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.