Šiaurės šalių bibliotekų savaitė 2015

Lapkričio 9-13 dienomis mokyklos biblioteka prisijungė prie Šiaurės šalių ir Baltijos regiono bibliotekų, dalyvaujančių projekte „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“.

Savaitę, kurios tema šiemet – „Draugystė“, pradėjome tradiciškai – tekstų skaitymais kartu su tūkstančiais Europos vaikų. Į biblioteką sugužėję antrokai, trečiokai ir ketvirtokai buvo pasitikti mažu egzaminu. Ant bibliotekos grindų mokinių laukė ištiesti įsivaizduojamo tilto kontūrai. Sustoję ant tiltelio, vaikai turėjo, nenužengdami nuo jo, išsirikiuoti pagal ūgį. Tai nebuvo lengva, visi kartu nutarėme, kad kuo būsime draugiškesni, tuo ši užduotis bus lengviau įveikiama.

Tikybos mokytojui Giedriui Miežanskui kalbant apie draugystę bei cituojant Šventojo rašto žodžius, mokinių akys apvalėjo iš nuostabos, kad šiems žodžiams, atrodo, tokiems šiuolaikiškiems, yra keli tūkstančiai metų.

Antrokai ir trečiokai klausėsi ištraukos iš Marijos Gripės knygos „Hugas ir Jozefina“, nuoširdžiai įsijautė į personažų jausmus, diskutavo, kas svarbiausia renkantis draugus ir draugaujant.

Ketvirtos klasės mokiniai dalyvavo literatūros pamokoje „Pasakų karaliaus lobiai“, skirtoje danų pasakininkui Hansui Kristianui Andersenui, kurio 210-ąjį jubiliejų pasaulis minėjo šiemet. Vaikai susipažino su rašytojo gyvenimu, prisiminė išbandymus, tekusius Kajaus ir Gerdos draugystei, klausydamiesi ištraukos iš „Sniego karalienės“. Žinomą rašytoją vaikai atrado kaip įdomių karpinių kūrėją. Sekdami H. K. Anderseno pavyzdžiu, visi pabandė padaryti po draugystės simbolį – širdelę. Tokią širdelę rašytojas sukūrė 1860 m. ir ji tapo neatsiejamu žiemos švenčių simboliu Skandinavijos šalyse. Prie ketvirtokų prisijungė septintokai, ir širdelėmis pražydo bibliotekos knygų lentynos.

Bene daugiausia puikių emocijų šią savaitę išgyveno pirmokai, kurie dalyvavo projekte „Knyga suranda draugus“. Pirmokus kasdien lankydavo penktokai, kurie skaitydavo arba padėdavo skaityti šiaurės šalių autorių knygas. Savo įspūdžius pirmokų ir penktokų poros įamžino piešiniuose.

Nepamiršome ir Pepės Ilgakojinės, kuri jau septyniasdešimt metų džiugina pasaulio skaitytojus. Šiam personažui buvo skirtas fotografijų konkursas „Aš – pašėlusi Pepė!“ ir internetinė viktorina „Ar pažįsti Pepę Ilgakojinę?“. Visos viktorinos neįveikė niekas, bet daugiausiai klausimų atsakė septintokės Austėja Narkevičiūtė, Erika Salinaitė ir Ugnė Šneliūtė. Fotografijų konkurse teko skirti net 3 trečias (pirmokėms Beatričei Vasiliauskaitei, Evelinai Mikalauskaitei, Erikai Alaburdaitei) ir 2 antras vietas (Viltei Teišerskytei, Karinai Nikiforovai). Na, o pirmoji vieta atiteko jungtinės priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytinei Gabijai Musiejūtei. Nuotraukos

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.