Rudens derliaus šventėje – svečiai iš tarptautinių karinių pratybų

Spalio 10 dienos popietę visi, dideli ir maži, miestelio gyventojai sugužėjo į Žeimių mokyklos stadioną, kur jau čirškėjo šventės šeimininkių Genutės Martusevičienės ir Elenos Klimašauskienės kepami bulviniai blynai, garavo karšta mėtų arbata, netoliese savo sūrius, medų ir kitas rudens derliaus gėrybes reklamavo Lėgėtavičių šeimyna, ūkininkė Laima Palaimienė.

Šventės metu vyko įvairios estafetės ir sportinės rungtys, organizuojamos sporto organizatoriaus Aleksandro Janovskio. Visus linksmino popchoras „Muzikos vaikai“ (vadovė Ligita Budrikienė), aerobikos trenerės Živilės Jefimenkės šokėjos, o vadovė Asta Grigaliūnienė su merginų kolektyvu kvietė žiūrovus kartu sušokti flash – mob šokį.

Jau tapo tradicija mūsų šventėse klausytis Liepių kultūros centro kapelos „Gija“ (vadovė Modesta Korepina) bei Juškonių kultūros centro vaikų ir suaugusiųjų kolektyvų koncerto.  Džiaugiamės užsimezgusia draugyste tarp kaimyninių kultūros centrų.

Rudens derliaus šventės kulminacija tapo visureigiais bei šarvuotaisiais transporteriais „Piranhija“ atvykę Belgijos 5-tojo bataliono kariai, kurie jau kelios paros Žeimių miestelyje vykdė tarptautines taktines lauko pratybas „Baltijos piranija“. Dieną ir naktį skraidė kariniai sraigtasparniai, ginkluoti kariai patruliavo po miestelį, saugojo įvairius objektus ir kelius, treniravosi vykdyti kitas saugumo priemones, taikiai bendravo su vietiniais gyventojais.

Svečius pasitikome džiugiai mojuodami vėliavėlėmis ir balionais. Kariai vaišinosi bulviniais blynais, kriaušėmis, naminiais pyragais. Visi šventės dalyviai turėjo galimybę susipažinti su karine ginkluote ir technika. Karininkai maloniai bendravo prie kavos puodelio su Žeimių seniūnijos ir mokyklos vadovais, vaišinosi lietuvišku šakočiu.

Žeimiečiai nuoširdžiai dėkojo šventės organizatoriams Žeimių mokyklai – daugiafunkciam centrui, Žeimių seniūnijai ir rėmėjams už smagiai praleistą laiką. Nuotraukos Dijanos Vazgienės, Danguolės Svirskienės, Editos Šnelienės

Žeimių mokyklos – daugiafunkcio centro meno vadovė Ligita Budrikienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.