Įspūdžiai iš integruotos pamokos Anykščiuose

Spalio 7 d. mes, aštuntokai, kartu su klasės vadove E. Vojevuckaite  vykome į Anykščių lankytinas vietas. Anykščiuose dalyvavome integruotoje lietuvių gimtosios kalbos, geografijos, anglų ir rusų kalbų pamokoje. Kiekvieno dalyko mokytoja paskyrė užduotis, kurias reikėjo atlikti grįžus iš išvykos.

Lankėmės populiaraus lietuvių rašytojo V. Račicko tėviškėje – gražiame Anykščių rajono miestelyje Keblonyse, nutolusiame nuo miesto 2 kilometrus.

Ilgam išliks įspūdžiai po viešnagės rašytojo J. Biliūno sodyboje – muziejuje Niūronių kaime. Sodybos muziejininkė mums priminė, kuo išskirtiniai rašytojo kūriniai. Prisiminėme tai, ką esame girdėję ar skaitę. Muziejuje pamatėme autentiškus Biliūnų giminės daiktus: nuotraukas, rašytojo knygą, tautodailininkų medžio drožinius pagal J. Biliūno apsakymus. Pabuvojome ,,Laimės žiburyje“ – prie rašytojo J. Biliūno kapo ant Liūdiškių kalvos, Anykščių šilelio  pušų apsuptyje.

Apsilankėme Anykščių Šv. Mato bažnyčios apžvalgos aikštelėje, iš kurios galima grožėtis miesto ir jo apylinkių vaizdais iš 33 metrų aukščio… Mums teko įveikti net 186 metalinius laiptelius! Užkopę į viršų atsidūrėme po trimis bažnyčios varpais, aplinkui atsivėrė nuostabi Šventosios upės slėnio panorama.

 Puntuko akmuo – labiausiai lankomas akmuo Lietuvoje. Sužinojome, kad tai antras pagal dydį akmuo Lietuvoje po Barstyčių akmens. Apie Puntuką pasakojama įvairiausių istorijų. Pavyzdžiui, kad kadaise prie Puntuko akmens lapojo šventieji ąžuolai, kilo aukuro dūmai. Sakoma, jog ir šiandien  netoli akmens lapoja šventųjų ąžuolų palikuonys…

Naujas unikalus turistinis objektas – Medžių lajų takas, vinguriuojantis Anykščių šilelyje.  Kad patektume į lajų taką, mums reikėjo užlipti ant kalvos. Ties medžių laja pakilome į 21 metro aukštį. Sužinojome, kad tai vienintelis toks objektas ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje. Įdomu!

Kitas unikalus Anykščių objektas – Labirintų parkas. Teigiama, kad tai vienintelis tokio tipo parkas ne tik Lietuvoje, bet turbūt ir Baltijos šalyse. Visiems teko prisiminti ir pritaikyti savo orientavimosi įgūdžius net keturiuose  labirintuose: didžiajame, apvaliajame, lenktynių ir kukurūzų. Pramoga visiems patiko, o ir sekėsi puikiai.

Taigi viešnagė Anykščių krašte iš tiesų buvo turininga. Per pusdienį suspėjome daug kur pabuvoti. Esame dėkingi geografijos mokytojai D. Svirskienei, anglų k. mokytojai I. Dūdienei, lietuvių k., rusų k. mokytojai klasės vadovei E. Vojevuckaitei už įdomią pamoką. Lauksime daugiau tokių pamokų!

8 klasės seniūnė Samanta Šneliūtė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.