Sveika, mokykla!

Rugsėjo pirmoji – Mokslo ir žinių diena – prasidėjo itin šventiškai. Visą mokyklos bendruomenę, mokinių tėvus ir svečius 10 klasės mokiniai kvietė geltonų plytų keliu į mokyklos kiemą.

Šventės pradžioje nuskambėjo „Tautiška giesmė“, vėliau žodį tarė mokyklos direktorė Dijana Vazgienė. Ji susirinkusiems priminė, kad mokykla švenčia 420 metų jubiliejų ir pasveikino visus  su Mokslo ir žinių diena.

Į šventę atvyko daug garbingų svečių: Jonavos rajono savivaldybės tarybos nariai Povilas Garbauskas ir Laurynas Gailius, švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Ragelienė, policijos komisariato organizacinio poskyrio viršininkas Mindaugas Juknys, Žeimių seniūnijos seniūnas Faustas Pilipavičius, Žeimių bendruomenės pirmininkas, rajono savivaldybės tarybos narys Bronislovas Liutkus, Žeimių bažnyčios klebonas Raimundas Kazaitis. Jie sveikino mokyklos bendruomenę, džiaugėsi gražinama mokykla, teikė dovanas.  Danutė Ragelienė perdavė Jonavos rajono mero dovanas pirmokams.

Svečius dainomis sveikino dešimtokai, mažieji mokyklos šokėjai.

Vėliau mokiniai su klasių auklėtojais ir tėveliais ėjo į Žeimių miestelio bažnyčią, kur vyko šventos mišios už buvusius bei esamus mokytojus, mokinius, mokinių tėvelius ir visą mokyklos bendruomenę. Po mišių visi sugužėjo į klases pirmajai pamokai. Nuotraukos Audručio Gabužio

Mokytoja Inga Dūdienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.