Priešmokyklinukų išvyka į Kauno rajoną

Gegužės 27 d. jungtinės priešmokyklinės ugdymo grupės ugdytiniai drauge su savo tėveliais išvyko į mokomąją pažintinę išvyką į Kauno rajoną, Ringaudų kraštą.

Nuvykę į Pyplių ūkį dalyvavome edukacinėje programoje „Kepa kepa stebuklinga duona“. Ringaudų krašto duonos kepimo tradicijas autentiškoje sodyboje atskleidė šeimininkė Dalia.

Ji dalinosi ne tik vietovės duonkubiliuose išnešiotu stebuklingos duonos receptu, tačiau ir turtingomis istorija Pyplių kaimo vietovės paslaptimis. Supažindino su sunkaus stebuklingos duonos kelio pasakomis ir legendomis bei duonos virsmais per šimtmečius – nuo Egipto laikų iki mūsų šiandieninio stalo. Šeimininkė parodė, kaip yra raugiama, maišoma ir kepama tikra lietuviška duona. Visi dalyvavome kepimo procese – suformavę savo kepaliuką pašovėme jį į tradicinę duonkepę krosnį. Pagal tradicijas ir papročius iškeptą duonelę parsivežėme namo.

Aplankę Pyplių ūkį nutarėme aplankyti Pyplių piliakalnį, kuris yra prie Nemuno, netoli Kačerginės miško, tarp dviejų daubų. Laipteliais užlipę į piliakalnio viršūnę pasigėrėjome Nemuno vaizdais, Raudondvario bažnyčios bokštais.

Būdami pilni entuziazmo patraukėme į Virbališkių kaimą, pas ūkininką Joną. Šeimininkas mielai mums aprodė savo ūkyje auginamus Lietuvos mažuosius arkliukus. Visi norintys galėjo pajodinėti.

Kupini įspūdžių sugrįžome į namus. Nuotraukos

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Jolanta Jakštienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.