Įspūdžiai iš „Nuotykių akademijos“

Gegužės 15 d. penktokai vyko į edukacinę ekskursiją – pasimatymą su haskiais Žalgirio kaime. Tai ne tik puikus būdas išmokti elgtis su gyvūnais, aktyviai praleisti laiką gamtoje, bet ir patirti dar nepatirtų įspūdžių.

Indėnus ir šunis sieja neįtikėtinai tvirta draugystė. Todėl vos atvykus į Indėnų kaimą mokinius pasitiko Indėnų vadas Bėgantis vilkas, kuris supažindino su vietoje nenustygstančiais keturkojais gyventojais – kinkomais šunimis haskiais.

Tam, kad vaikai išties pasijustų indėnais jų veidai buvo ištapyti indėniškais raštais bei išrinktas genties vardas. Tik stipri gentis gali sėkmingai įveikti laukiančias užduotis. Mokiniai aktyviai šaudė iš lankų, spjaudyklių, žaidė tradicinį futbolą, perėjo kliūčių ruožą.

Kadangi laimėtojai nepaaiškėjo taikiu būdu, vadas parodė vaikams Taikos pypkę, prie kurios prieš daugelį amžių išsispręsdavo net didžiausi nesutarimai.

Mokiniai gerai praleido laiką, pabuvo gryname ore, išmoko atsakomybės, savarankiškumo ir grįžo kupini įspūdžių į namus. Nuotraukos Astos Grigaliūnienės

Klasės vadovė Asta Grigaliūnienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.