Savaitė „Be patyčių“

Kovo 23-27 dienomis mokykloje vyko tradicine tapusi „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015“, kurios metu mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose: 1-4 klasių mokiniams klasės valandėles apie patyčių žalą vedė psichologė Inga Dirsytė.

5-10 klasių mokiniams buvo organizuojamas tradicinis draugiškiausios klasės konkursas, kurio metu mokiniai, įveikę sunkias užduotis, rungėsi dėl draugiškiausios klasės sertifikato ir saldaus mokyklos rėmėjo Žydrūno Baltrimavičiaus įsteigto prizo. Konkurso metu mokiniai kūrė gero elgesio kodeksą bei odę draugystei. Nugalėtojais tapo 9 klasės mokiniai parodę, kaip kūrybiškai ir draugiškai reikia siekti bendro tikslo.

Siekiant į patyčių prevenciją įtraukti tėvus, buvo parengti ir išplatinti informaciniai lankstinukai apie tai, kaip atpažinti, ar vaikas patiria patyčias ir kaip jam padėti. Taip pat buvo organizuojamos šeimos tinklinio turnyras, kuriame mokiniai dalyvavo su savo šeimos nariais. Geriausiais tinklinio žaidėjais pripažinti 8 klasės mokinys Eligijus Sonda su pusbroliu, 9 klasės mokiniu, Augustinu Abramavičium.

Vykdant patyčių prevenciją mokykloje, nebuvo pamiršti ir mažiausieji: jungtinės priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai su mokyklos socialine pedagoge Laura Baltrimavičiene diskutavo, kas yra draugystė, kaip atpažinti tikrą draugą ir kaip neturėtų elgtis vaikai, norėdami turėti draugų. Vaikai dalyvavo draugo portreto piešimo konkurse ir už tai buvo apdovanoti direktorės padėka bei mokyklos rėmėjo saldžiu prizu ir 3 knygomis apie draugystę.

Visą savaitę mokykloje veikė draugystės paštas, kurį gausiai užpildė mokinių siųsti laiškai bei atvirukai. Aktyviausi draugiškų laiškų rašytojai buvo šeštokai.

Teorinių žinių apie patyčių poveikį žmogaus asmenybei bei santykiams mokiniai sėmėsi iš soc. pedagogės parengto stendinio pranešimo bei klasių valandėlių metu.

„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ tapo neatsiejama mokyklos gyvenimo dalimi, o renginiai, skirti skatinti mokinių tolerantiškumą bei draugiškus santykius – laukiama švente. Nuotraukos

 Socialinė pedagogė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.