„Seka pasakas tėveliai“

Šiais metais mokykla mini 420 m. jubiliejų, tad „Boružėlių“ ir „Meškučių“ grupės sukūrė ir vykdė projektą, skirtą šiai datai paminėti.

Siekėme į projektą įtraukti vaikų tėvelius, buvusius mokyklos mokinius, skatinant pasakų skaitymą, sekimą vaikams kaip šilto bendravimo, džiugių emocijų patyrimo priemonę, kaip pagalbą ugdant ir lavinant vaikų kalbinius gebėjimus, dorovines vertybes bei socialinius įgūdžius.

Projektas vyko visą kovo mėnesį.

Popiečių „Kelionė į pasaką“ metu vaikučiai keliavo po pasakų šalį: klausėsi tėvelių sekamų pasakėlių, jas aptarė. Taip pat vaikai atliko kūrybinius darbelius: lipdė, piešė, aplikavo pasakas, tėvelių padedami kūrė pasakų knygeles, jas pristatė.

Auklėtojos organizavo pažintinę ekskursiją „Kur gyvena pasakėlės“. Vykome į mokyklos biblioteką, kur bibliotekininkė Edita supažindino vaikučius su biblioteka, pasekė pasakėlių, mokė, kaip elgtis su knygelėmis.

Penktadieniai buvo paskelbti pasakų diena: vaikai klausėsi mėgstamų pasakų, jas inscenizavo. Savo inscenizacijas mažieji artistai parodė projekto pristatymo metu. Turėjome galimybės pasidžiaugti ir tėvelių vaidybiniais gebėjimais: vaikučiai juos taip pat įtraukė į pasakų inscenizaciją.

Auklėtojos paruošė ir įteikė tėveliams lankstinukus „Po pasakos sparnu“, kuriuose atskleista pasakų nauda vaikams. Tėveliams buvo palinkėta kuo dažniau kartu su vaikučiais apsilankyti stebuklingoje pasakų šalyje, kur ir vaikas, ir suaugęs visuomet randa džiaugsmą.

Mokyklos direktorė įteikė padėkas tėveliams, aktyviai dalyvavusiems projekte. Nuotraukos

 

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Jolanta Jakštienė,

ikimokyklinio ugdymo auklėtojos Danguolė Steponavičienė ir Dalia Silevičienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.