Profesinės karjeros diena

Kovo 25 d. mokykloje organizuota profesinės karjeros diena.

Mokykloje lankėsi VšĮ Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Kirpimo skyriaus vyresnioji profesijos mokytoja Ramutė Jurevičienė, būsimos kirpėjos Birutė Kuncaitytė ir Evelina Rokaitė, būsimos higieninės kosmetikos specialistės Reda Dubininkaitė ir Vida Stančiauskienė, būsima floristė Inesa Vievesytė. Šeštos, septintos, aštuntos ir devintos klasės mokines mokytoja supažindino su mokymo ir studijų programomis bei specializacijomis, mokymosi trukme, persikvalifikavimu, papasakojo apie mokymosi bei apgyvendinimo sąlygas, bendruomeninę veiklą. Būsimos specialistės norinčioms mergaitėms pademonstravo įvairias plaukų pynimo, šukavimo, makiažo, manikiūro atlikimo technologijas bei floristinių medžiagų ir gėlių komponavimą.

Penktos klasės mokiniai su klasės vadove dalyvavo pokalbyje apie profesijas, kūrė plakatą ,,Profesijų pasaulis“. Šeštokai, aštuntokai ir devintokai klausėsi mokyklos psichologės Ingos Dirsytės patarimų, kaip pasirinkti tinkamą karjeros kelią.

Septintos ir aštuntos klasės mokiniams policininko profesiją pristatė Jonavos PK viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyrio specialistė Jelena Pališkienė ir Žeimių seniūnijos specialistas tyrėjas Darius Puzaras.

Jonavos sporto klubo krepšinio treneris Nedas Pacevičius berniukams papasakojo apie trenerio profesiją, studijų programas, mokymosi perspektyvas.

Devintokai susipažino su dizainerio profesija ir sukūrė plakatą ,,Mokyklos uniforma“.

Mokiniai susipažino su įvairiomis profesijomis, įgijo naujų praktinių žinių. Nuotraukos

Karjeros koordinatorė Elena Vojevuckaitė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.