„Aš kuriu Žemei“

Kovo 20 dieną buvo organizuojamas atradimų gamtoje veiksmas „Aš kuriu Žemei“, skirtas pasaulinei Žemės dienai paminėti.

Šią dieną aštuntokai bei dailės būrelį lankantys mokiniai mokyklos teritorijoje kūrė Žemės meno objektus. Užduotis sudarė ir joms vadovavo mokytojos A. Vancevičienė ir A. Vismantaitė, o apie vandens reikšmę žmogaus organizmui pasakojo visuomenės sveikatos priežiūros specialistė K. Šaminienė.

Pasirodo, jog tikrasis Žemės menas prasideda tik tada, kai menininkas pradeda kurti tik iš natūralių gamtinių medžiagų, nepakenkdamas gamtai, kardinaliai jos nepakeisdamas, neardydamas to, kas būdinga konkrečiai vietovei. Dirbant Žemės meno principais „darbo priemonės“ gali būti įvairios: smėlis, žvyras, molis, šakos, lapai, medžiai, akmenys, vanduo skirtingose substancijose ir kt. Kaip mes tai pateiksime: iškasime duobę, padarysime labirintą ar tik gražiai sudėliosime, t. y. įliesime į gamtą, priklauso tik nuo kūrėjo mąstymo, kilusios vizijos.

Tiesa, reikia nepamiršti, kad gamta yra pagrindinis kūrėjas, o žmogus jai tik savotiškai talkina kurdamas, būtinai prieš tai jos nuolankiai atsiprašęs ir atsiklausęs. Laikas sukurtą objektą verčia keistis: senti, irti, pūti, džiūti – natūraliai keisti savo formą, išvaizdą, tuo pačiu darydamas jį įdomesnį, netgi unikalų.

Renginio metu buvo sukurtos šešios Žemės meno kompozicijos mokyklos teritorijos erdvėje. Maloniai kviečiame jas atrasti ir apžiūrėti, stebėti jų irimo procesą. Nuotraukos Edvino Butkaus ir Aušros Vismantaitės

Mokytoja Aušra Vismantaitė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.