Trečią kartą rinkome rajono aštuntoką

Lapkričio 28 d. jau trečią kartą į mūsų mokyklą pasivaržyti dėl Metų aštuntoko vardo buvo pakviesti rajono mokyklų mokiniai. Šis renginys – tai dalis ketvirtus metus mokyklos bibliotekoje gyvuojančio projekto „Metų mokinys“, kuriuo siekiama ugdyti mokinių poreikį mokytis, tobulėti, skatinti domėtis šalies bei pasaulio gyvenimo aktualijomis.

Renginyje dalyvavo 7 mokyklų mokiniai: Lukas Boreišis (Žeimių mokykla – daugiafunkcis centras), Dominykas Didžiulis (Jonavos ,,Lietavos“ pagrindinė mokykla), Paulius Grigoravičius (Justino Vareikio progimnazija), Tomas Kildišis (,,Neries“ pagrindinė mokykla), Paulina Kornijevskytė (Ruklos Jono Stanislausko pagrindinė mokykla), Mantvydas Korsakas (Raimundo Samulevičiaus progimnazija), Justina Kurmelytė (Bukonių pagrindinė mokykla).

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Danutė Ragelienė bei mokinius atlydėjusios mokytojos stebėjo turo eigą ir vertino dalyvių atsakymus.

Smagu buvo klausytis aštuntokų prisistatymų: visi jie, pasirodo, turi daug įdomių pomėgių, mėgsta dalyvauti konkursuose, olimpiadose, dažnas po pamokų skuba į meno mokyklą. Papasakoję apie save, mokiniai įsitraukė į žaidimą, kuriame laukė kelios dešimtys klausimų ir įvairių užduočių iš mokomųjų dalykų, teko ne tik greitai surasti, bet ir atsirinkti reikalingą informaciją.

Finale susirungė Mantvydas Korsakas ir Justina Kurmelytė. Po keturių žaidimo etapų surinkusi daugiausiai taškų „Jonavos rajono 2014 Metų aštuntoke“ pripažinta Bukonių pagrindinės mokyklos mokinė Justina Kurmelytė. Nugalėtojai įteiktas Metų mokinio sertifikatas, piniginis rėmėjų prizas, Jonavos rajono savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo padėka bei dovana, visi renginio dalyviai apdovanoti mokyklos padėkomis ir rėmėjų dovanėlėmis. Išsidalinę dovanas dalyviai buvo pakviesti į tą pačią dieną Žeimiuose vykusį Sukilėlių koplytėlės atidarymą.

Renginio organizatoriai visiems svečiams dėkojo už buvimą kartu, o už paramą – rėmėjams: Jonavos r. švietimo, kultūros ir sporto skyriui, VšĮ „Kretingos maistas“, RAB „Autokada“, mokyklos tarybos nariams seniūnaičiams Pranui Urmonui Dailidei bei Arvydui Gutauskui, mokinių tėveliams – Vidai Rokienei, Ilmai ir Vytautui Šafronams. Nuotraukos Edvino Butkaus

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.