Šiaurės šalių bibliotekų savaitė 2014

Lapkričio 10-14 dienomis mokyklos biblioteka prisijungė prie Šiaurės šalių ir Baltijos regiono bibliotekų, dalyvaujančių projekte „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“.

Savaitę prasidėjome tradiciškai – tekstų skaitymais kartu su tūkstančiais Europos vaikų.

Pirmokai, antrokai ir „Boružiukų“ darželio grupė klausėsi teksto apie 2 monstriukus, jų draugystę ir kivirčą. Visi matavomės monstriškus spalvotus batus ir nutarėme, kad ir raudoni, ir žali, ir balti batai yra labai gražūs, tad pyktis dėl  batų spalvos, kaip tai atsitiko su monstrais, yra labai kvaila.

Trečiokai bei ketvirtokai sekė trolių Mumių šeimos nuotykius skaitydami T. Janson knygos „Tėtis ir jūra“ ištraukas ir stengėsi atsakyti į labai svarbius knygoje keliamus klausimus.

1-6 klasių mokiniai, susipažinę su įvairiais trolių personažais šiaurės tautų kultūrose, sukūrė daug gražių darbelių. Pradinukai kūrė savo trolius piešdami, penktokai ir šeštokai juos lipdė iš druskos tešlos.

8-9 klasių mokiniai dalyvavo bendroje pamokoje „Keliaujam po šiaurės šalis!“, kurioje aštuntokai pristatė savo parengtą medžiagą apie Šiaurės šalis, mokytoja Asta Vancevičienė dalijosi įspūdžiais iš Norvegijos. Mokiniai išbandė savo žinias viktorinoje, kurioje geriau sekėsi 8 klasės komandai.

Paskutinę savaitės darbo dieną visus nustebino staiga atsiradęs tikras trolis. Pasirodo, visą savaitę trolis Bubas paslapčia domėjosi, kas vyksta mokykloje, o prieš išvykdamas į snieguotąją Šiaurę, pasirodė, su visais bendravo, atsisveikino ir apdovanojo aktyviausius savaitės dalyvius. Nuotraukos Editos Gerulaitienės ir Edvino Butkaus

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.