Mokytojų dienos šventė

Mokykla šurmuliavo nuo ankstaus ryto. Mokiniai nerimavo – ar pavyks? Devintokai su savo auklėtoja I. Dūdiene jau iš vakaro prikepė mokytojams skanių keksiukų, dešimtokai puošė mokyklą ne tik balionais, gėlėmis, tą dieną  atgijo daugybė žaislų: meškinų, lėlių, mašinyčių. Mat šventės tema – ,,Atgal į vaikystę‘‘.

Mokytojai gavo valančiukų būrelio (vadovė L. Baltrimavičienė) pagamintus gražius kvietimus, kuriuose buvo nurodytas tos dienos aprangos kodas – visi mokytojai privalėjo pasipuošti nors vienu vaikišku akcentu (seilinuku, karūnėle, čiulptuku ar kt.)

Rytas. Skamba muzika. Mokykla papuošta balionais, prie mokyklos budi medikų komanda – tikrina, ar visi ateinantys į mokyklą turi sveikatos pažymas. Jei neturi, paslauga suteikiama vietoje. Tada jau privaloma pasitikrinti kraujospūdį, regėjimą. Čia pat įsitaisęs ir psichoneurologas. Ne visiems pavyko gauti sveikatos pažymą. O tada ne tik vaistų gavo čia pat, vietoje, bet privalėjo atlikti tam tikras užduotis ištvermei patikrinti. Kas turėjo apie čia pat augančią eglę apibėgti, kitas kliūtis įveikti, o mokyklos direktorei (tą dieną tapusiai trečioke Dijanėle) prieš užduoties atlikimą buvo išrašyta valerijonų, kad nebūtų baisu kopėčiomis pro langą lipti į mokyklą. Tokiu būdu ropštėsi ir Danguolė, ir Erikutė.

Vėliau aktų salėje vyko nuotaikingas renginys. Gražius sveikinimo žodžius pedagogams tarė mokyklos direktorė Dijana Vazgienė, pasveikinti mokytojų atvyko Žeimių seniūnas Faustas Pilipavičius, klebonas Raimundas Kazaitis. Salėje skambėjo eilės ir dainelės, sukosi šokėjai. Mokytojai, pavirtę mokiniais, turėjo atlikti tam tikras smagias užduotis, nes mokslo metų pabaigoje gavo nepatenkinamus įvertinimus iš kūno kultūros, muzikos, meninės raiškos. Renginio pabaigoje vyko mokytojų žaisminga fotosesija.

Nuotraukos Ramutės Dailidienės ir Eugenijaus Leonavičiaus

10 klasės vadovė Ramutė Dailidienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.