Septintokų ekskursija po Naisius

Gegužės 29 dieną mes, septintokai, vykome į ekskursiją po Naisius ir Kryžių kalną.

Ekskursija Naisiuose patiko visiems. Geros nuotaikos mums nesugadino net šiek tiek subjuręs oras. 18 mokinių grupė pasidalijo pusiau – 9 į dažasvydį, 9 – į pažintinį pasivaikščiojimą po Naisius.

Dažasvydyje dalyvavę mokiniai nenusivylė žaidimu. Pasak jų, žaidime netrūko veiksmo, komandinio darbo, juoko bei geros nuotaikos. Kiekvienas dalyvis sutiktų šią pramogą pakartoti.

Mokiniai, dalyvavę pažintinėje ekskursijoje po Naisius, liko pakerėti vietinės kultūros. Pirmoji ekskursijos stotelė buvo Baltų dievų muziejus, kuris išsidėstęs beveik po visą kaimą. Aplankėme Ugnies aikštę bei Alkos kalną.

Po apsilankymo Baltų dievų muziejuje, nuvykome į Šiaulių krašto literatūros muziejų. Jis yra skirtas tragiško likimo poetui Zigmui Gėlei. Apsilankėme visai šalia esančiame žemaitukų žirgyne. Neturėjome progos pajodinėti žirgais, tačiau galėjome juos paglostyti.

Pasibaigus ekskursijai mūsų grupė vėl susijungė su „dažasvydininkais“ ir visi kartu nuvykome į Kryžių kalną. Dauguma mokinių, nusipirkę po kryžių suvenyrų parduotuvėse, paliko jį Kryžių kalne. Turėjome šiek tiek laiko apžiūrėti kalną. Ne vienas liko pakerėtas gausybės kryžių, kuriuos paliko ne tik lietuviai, bet ir turistai iš viso pasaulio.

Ekskursijos laikas bėgo greitai, Naisius palikome pilni įspūdžių, žinių apie Baltų dievus ir poetą Zigmą Gėlę. Išvykome su viltimi kada nors sugrįžti. Nuotraukos

7 klasės mokinė Paulina Mickevičiūtė

Kategorijos: 2013-2014.

Komentavimo galimybė išjungta.