Veiksmo savaitė be patyčių 2014

Kovo 24-28 dienomis mokykloje vyko „Veiksmo savaitė be patyčių 2014“.

Akcijos metu 5-10 klasių mokiniai dalyvavo tyrime „Patyčios mano mokykloje“, klasės valandėlėse „Bendravimas be patyčių“. Valančiukų būrelio nariai gamino emblemas „Be patyčių 2014“, kuriomis kovo 28 d. puošėsi visa mokyklos bendruomenė. Buvo parengtas stendinis pranešimas „Nesityčiok. Man skaudu“.

Visa kovo 28 d. (penktadienis) buvo skirta patyčių prevencijai. Mokiniams buvo skaitomas pranešimas „Patyčių auka“,  demonstruojami filmai, mokantys, kaip reikėtų elgtis patyčių situacijose, kur kreiptis pagalbos, kaip padėti aukai. Taip pat mokiniai gamino „Minčių lentą“, kurioje atsispindėjo pozityvios  mokinių mintys apie patyčias, patarimai, pagalbos šaltiniai.

Didžiausio mokinių  susidomėjimo sulaukė tradiciniu tapęs „Draugiškiausios klasės“ konkursas. Mokiniai rungėsi kurdami pasaką ir teatralizuotą jos pristatymą. Visos pasakos baigėsi laimingai ir žiūrovai buvo apdovanoti geromis emocijomis.

Visi konkurso dalyviai išradingai atliko užduotis ir komisijos nariams teko pasiginčyti, kol priėjo vieningos nuomonės. Draugiškiausia klase tapo šeštokai. Komisijos narių simpatijų prizą pelnė 10 klasės mokiniai. Pasibaigus konkursui mokiniai buvo pakviesti atvirai diskusijai su psichologe asistente „Patyčios mano aplinkoje. Pagalbos galimybės“.

Neliko pamiršti ir mažiausieji. 1-4 klasių mokiniams klasės valandėles su kūrybinėmis užduotimis parengė mokyklos psichologė asistentė.

Socialinė pedagogė ir psichologė asistentė patyčių tema pakvietė padiskutuoti ir mokytojus. Diskusijos metu pedagogai dalinosi mintimis, ieškojo pagalbos galimybių mokiniams, buvo pristatytos tyrimo „Patyčios mano mokykloje“ išvados. Nuotraukos

Soc. pedagogė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2013-2014.

Komentavimo galimybė išjungta.