Profesinės karjeros diena

Kovo 26 d. mokykloje organizuota profesinės karjeros diena.

Atsiliepdami į Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmų Jonavos atstovybės siūlymą įmonių vadovams vesti verslo pamokas mokyklose, į mokyklą buvo pakviestas IĮ „Technoera“ savininkas Elmantas Mickevičius. Jis pravedė netradicinę ekonomikos pamoką 9-10 kl. mokiniams.

Pamokos metu verslininkas pristatė savo sėkmės istoriją: pasakojo apie savo pomėgį ir domėjimąsi paauglysėje fizika, apie tolesnį mokymąsi baigus mokyklą, pirmuosius karjeros žingsnius, įmonės veiklą. Taip pat pasidalijo verslo sėkmės formule. Mokiniai labai nustebo, kad įmonei uždirbus milijoną, pelnas yra tik 5-6 procentai. Mokiniams labai patiko netradicinė ekonomikos pamoka ir jie dėkingi verslininkui E.Mickevičiui.

Mokykloje lankėsi VšĮ Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Kirpimo skyriaus vyresnioji profesijos mokytoja Ramutė Jurevičienė, būsimos kirpėjos Evelina Rokaitė, Gintarė Simonaitytė, Justina Mačionytė, būsimos higieninės kosmetikos specialistės Justina Žeimo ir Inga Rinkevičiūtė, būsima floristė Kristina Monika Skliauskytė. Aštuntos, devintos ir dešimtos klasės mokinius mokytoja supažindino su mokymo ir studijų programomis bei specializacijomis, mokymosi trukme, persikvalifikavimu, papasakojo apie mokymosi bei apgyvendinimo sąlygas, bendruomeninę veiklą. Būsimos specialistės norinčioms merginoms pakirpo plaukus, pademonstravo  įvairias plaukų pynimo, šukavimo, makiažo, manikiūro atlikimo technologijas bei floristinių medžiagų ir gėlių komponavimą.

Septintos ir aštuntos klasių mokiniai kartu su klasių vadovėmis dalyvavo pokalbyje apie profesijas.

Mokiniai susipažino su tėvelių profesijomis. Penktokams apie raštvedžio profesiją pasakojo Ugnės mama Edita Šnelienė. Šeštos klasės mokiniai atidžiai klausėsi Livijos mamos Svetlanos Konkovos pasakojimo apie kirpėjo profesiją. Mokiniai susipažino su kirpėjo įrankiais, jų paskirtimi. Septintokai kartu su klasės vadove A. Koiriene apsilankė Žeimių pašte. Apie pašto darbuotojo profesiją, darbo specifiką jiems papasakojo pašte dirbanti Igno mama Asta Pacevičienė.

Klasės kūrė ir pristatė plakatus apie profesijas. Penktos klasės mokiniai sukūrė plakatą apie mokytojo profesiją, šeštokams teko atskleisti  kirpėjo profesijos  privalumus. Septintos klasės mokiniai sukūrė daug informacijos apie pašto darbuotojo profesiją suteikiantį plakatą. Aštuntokų  plakatas buvo apie elektriko profesiją, o devintos klasės mokiniai savo plakate atskleidė tai, kas  aktualu vadybininkui.

Mokiniai susipažino su įvairiomis profesijomis, įgijo naujų praktinių žinių. Nuotraukos

Karjeros koordinatorė Elena Vojevuckaitė

Kategorijos: 2013-2014.

Komentavimo galimybė išjungta.