Būk mano draugas!

Sausio mėnesį mokyklos pradinukai dalyvavo projekte „Būk mano draugas!“, kuriame buvo supažindinti su akcija „Metų knygos rinkimai 2013“.

Projekte buvo pristatytos knygos, pretenduojančios į Metų knygos vardą, siekiama ugdyti poreikį skaityti, skatinti domėtis šiuolaikiniu literatūriniu ir kultūriniu gyvenimu.

Apsilankę bibliotekoje mažieji skaitytojai susipažino su akcijos knygelėmis,  buvo raginami pagalvoti, kurios knygos herojų norėtų pakviesti tapti savo draugu, su kuriuo norėtų dalintis džiaugsmais ir vargais, paslaptimis, ir jai padovanoti spalvotą širdelę.

Priešmokyklinukai antrokai daugiausiai savo širdelių dovanojo Kęstučio Navako „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“. Pirmokai ir trečiokai savo draugu rinkosi Karžygiuką (Ingridos Vizbaraitės „Karžygiuko istorija“),  ketvirtokai panoro susipažinti su Kiukiu (Vitalijos Lapinos „Ar pažįsti Kiukį“).

Suskaičiavus visas širdeles paaiškėjo, kad mūsų mokyklos Metų knyga tapo Ingridos Vizbaraitės „Karžygiuko istorija“.

Už galimybę susipažinti su populiariausia metų vaikų literatūra bei dalyvauti Metų knygos rinkimų akcijoje dėkojame Nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai, dovanojusiai mums minėtas knygas. Nuotraukos

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2013-2014.

Komentavimo galimybė išjungta.