Smagu mokytis su tėveliais!

Spalio 18 d. mokykloje vyko 1-4 klasių projektas „Mokomės kartu su tėvais“. Į mokytojų ir vaikų kvietimą atsiliepė 14 mamų.

Istorijos mokytoja Valentina Zujevaitė surengė edukacinę valandėlę „Žeimių mokykla – miestelio istorijos kūrėja ir liudytoja“, skirtą Žeimių miestelio įkūrimo 650-osioms metinėms. Mokyklos etnografinėje seklyčioje ir mokyklos istorijos muziejuje mokinių mamos susipažino su ekspozicijomis, nuotraukose ieškojo pažįstamų veidų, sprendė ne vieną pateiktą užduotį, kryžiažodžius, savo veiklą įsivertino dalyvio kortelėse. Laimingos ir pilnos  įspūdžių paliko įrašą muziejaus lankytojų knygoje.

Bendradarbiaudami mokiniai ir jų tėveliai pademonstravo savo kūrybiškumą atlikdami kūrybinius darbus „Mano Žeimiai po 100 metų“. Klasėse visi projekto dalyviai pasiskirstė į grupes, rinkosi darbelio atlikimo būdą ir priemones. Vienos grupės pasirinko karpinius iš spalvoto popieriaus, kitos darbus atliko guašu ir vandeniniais dažais, trečios naudojo mišrią techniką. Po to surengė darbų parodą. Visi džiaugėsi vaikų  išradingumu ir lakia fantazija.

Projekte maloniai sutiko dalyvauti Žeimių kultūros centro  vadovė Rima Repšienė. Ji užminė mokiniams ir jų tėveliams ne vieną mįslę, pateikė klausimų apie rudens darbus senovėje. Už kiekvieną teisingą atsakymą negailėjo saldžių prizų. Taip pat papasakojo, kaip seniau gyveno kaimo žmonės, ką veikdavo rudenį vaikai, mamytes ir vaikus pamokė žaisti senovinių piemenėlių žaidimų, liaudies šokių, kuriuos  kaimo žmonės šokdavo derliaus švenčių metu.

Projektą vainikavo maumedžio, kurį padovanojo  Jonavos miškų urėdija,  sodinimo akcija.

Visus projekto  dalyvius lydėjo šypsenos ir gera nuotaika. Mamos dėkojo mokytojoms A. Sungailienei, J. Smailienei, M. Bisigirskienei ir šių eilučių autorei už suteiktą galimybę pasimokyti kartu su vaikais. O vaikai džiaugėsi, kad  jų mamos mokėsi kartu su jais. Nuotraukos

Mokytoja Sigita Juknienė

Kategorijos: 2013-2014.

Komentavimo galimybė išjungta.