Nebūk stebėtoju! Tapk gelbėtoju!

Kovo 18-22 dienomis mokykloje vyko veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2013. Vykdant projektą, mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose.

 1-4 klasių mokiniams mokyklos psichologė asistentė Vilma Vorošilaitė vedė klasės valandėles tema „Nesityčiok. Man skaudu“. Išklausę psichologės pasisakymo ir padiskutavę apie pagalbos galimybes patyčių aukoms, mokiniai piešiniais iliustravo patyčių temą. Buvo surengta 1-4 klasių mokinių piešinių parodėlė.

 5-10 klasių mokiniai dalyvavo klasės valandėlėse pagal socialinės pedagogės parengtą metodinę medžiagą.

Kovo 18 d. trylika savanorių mokinių (5-8 kl.) susirinko į psichologės asistentės ir socialinės pedagogės organizuotą atvirą diskusiją „Patyčios mano aplinkoje. Pagalbos galimybės“. Mokiniai ne tik aktyviai diskutavo, bet ir atliko kūrybines užduotis, kurios ateityje padės greitai ir efektyviai reaguoti į patyčių situacijas.

10 klasės mokinys Matas Puikys dalyvavo Vaikų linijos organizuojamame kūrybinių darbų konkurse „Tyčiotis Negalima Draugauti“. Matas sukūrė skaitmeninį plakatą.

Sprendžiant patyčių problemą mokykloje siekiama įtraukti ir mokinių tėvus bei mokytojus, todėl buvo parengti informaciniai lankstinukai su informatyviais patarimais, kaip tėvai ir pedagogai gali prisidėti prie patyčių mažinimo.

Pagrindinis ir mokiniams didžiausią įspūdį palikęs SAVAITĖS BE PATYČIŲ 2013 renginys – draugiškiausios klasės rinkimai, vykę kovo 20 d. Konkurse dalyvavo 5-10 klasių mokiniai. Kiekviena klasė, padedama mokytojo, susiskirstė į 2 grupes: teoretikų ir praktikų. Mokiniams buvo pristatytos konkrečios patyčių situacijos. Teoretikų grupės užduotis – parengti 5 žingsnių pagalbos planą patyčių aukai, o praktikų grupės užduotis – situaciją suvaidinti.

Konkurso dalyviai originaliai ir kūrybiškai atliko pateiktas užduotis, todėl komisijos nariams: direktoriaus pavaduotojai ugdymui Danguolei Svirskienei, psichologei asistentei Vilmai Vorošilaitei ir socialinei pedagogei Laurai Baltrimavičienei buvo ypač sunku išrinkti konkurso laimėtoją.

Vos 1 balu aplenkę 9-os klasės mokinius draugiškiausia klase paskelbti 6-os klasės mokiniai. Mokyklos direktorė šeštokams įteikė „Draugiškiausios klasės 2013“ sertifikatą bei rėmėjo Žydrūno Baltrimavičiaus įsteigtą saldų prizą.

Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2013 pagrindinė idėja: NEBŪK STEBĖTOJU! TAPK GELBĖTOJU! Mokykloje organizuotos veiklos buvo orientuotos į pagalbos teikimą patyčių aukoms. Projekto dalyviai skatina mokinius ir toliau demonstruoti draugystę bei toleranciją.

Mokyklos dalyvavimas projekte  užregistruotas  ir veiklos aprašytos internetinėje svetainėje www.bepatyciu.lt.

 Soc. pedagogė Laura Batrimavičienė

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.