Išvyka į ginklų ir karinės technikos parodą

Spalio 17 d. šeštos klasės mokiniai kartu su mokytojais D. Svirskiene ir V. Vazgiu lankėsi Šilų seniūnijoje, kur susitiko su grįžtančiais iš pratybų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono (mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ padalinio) kariais.

Būrio vadas papasakojo apie būrio veiklą, karinę techniką, atsakė į klausimus. Po to pakvietė apžiūrėti šarvuočius, naujausius vokiškus automatus, granatsvaidžius, pabendrauti su kariais. Vaikai galėjo palaikyti rankose tikrus ginklus, pabuvoti šarvuočių viduje. Kaip tikri kariai mokiniai išsidažė veidus maskuojančiomis spalvomis.

Su dideliu džiaugsmu buvo sutiktas kvietimas pasivažinėti šarvuočiais bei visureigiais ir šarvuočio patrankėlės salvės – teko net ausis užsikimšti.

Atsisveikindami kariai padovanojo literatūros apie Lietuvos kariuomenę, pažadėjo patys atvykti į svečius ir daugiau papasakoti apie karių gyvenimą, misijas Afganistane. Vaikams patiko ši pilietiškumo pamoka, jie grįžo pilni įspūdžių ir linksmai nusiteikę. Nuotraukos

Mokytojas Vaclovas Vazgys

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.