Dailės pamoka dvaro sodyboje

Rugsėjo 28 d. devintos klasės mokiniai kartu su mokytoja Aušra Vismantaite dailės pamoką iš mokyklos perkėlė į Žeimių dvaro sodybą.

Mokiniai susipažino su klasicistiniais Žeimių dvaro sodybos rūmais, dvaro sodybos komplekso pagalbiniais pastatais ir jų funkcijomis. Rūmų pagrindinėje salėje apžiūrėjo „Rezidentūros Jo-Jo“ menininkų sukurtus darbus, susipažino su dviem rezidentėmis iš Sankt Peterburgo – Marta Žuravskaja ir Jana Safronova.

M. Žuravskaja mokinius supažindino su labai subtilia ir dvarišką tradiciją turinčia tapybos technika – akvarele. Pirmoje pamokos dalyje kūrybinių dirbtuvių metodu menininkė papasakojo apie akvarelės techniką, priemones, popierių, pasiruošimą darbui. Vizualiajam pavyzdžiui buvo pasirinkti du mokiniai, kurių figuratyvai buvo liejami akvarelės technika. Marta taip pat papasakojo apie žmogaus figūros proporcijas, kompoziciją.

Antroje pamokos dalyje mokiniams buvo išdalintos priemonės, kuriomis naudodamiesi turėjo nupiešti vieni kitus. Buvo surengta jų darbų peržiūra, menininkė komentavo įdomiausius piešinius, meninius niuansus, dalino patarimus.

Atsisveikinant dvare viešinčios rezidentės devintokams padovanojo akvarelę, kuri visada klasėje primins gerąją pamokos patirtį. Nuotraukos

Mokytoja Aušra Vismantaitė

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.