Pagerbti mokyklos kraštotyrininkai

2012 m. gegužės 21 d. rikiuotės metu pagerbti mokyklos kraštotyrininkai, 2010–2012 metais dalyvavę Nacionalinėje mokinių ir jaunimo kraštotyros ekspedicijoje, skirtoje Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui (1990–2010) ir Lietuvos muziejų metams paminėti. Ekspedicijos tikslas – mokinių ir jaunimo tautinio orumo, pilietiškumo ir tautiškumo bei saviraiškos ugdymas, orientuojantis į gimtojo krašto istorijos, gamtos ir etnokultūros pažinimą.

2012 m. gegužės 15 d. Lietuvos jaunimo turizmo centras Vilniaus mokytojų namuose organizavo baigiamąjį ekspedicijos etapą – Nacionalinę mokinių ir jaunimo kraštotyros konferenciją ir kraštotyros darbų parodą. Respublikinėje parodoje dalyvavo virš 30-ties šalies rajonų ir miestų, parodai pristatyta 142 darbai. Iš Jonavos rajono ekspedicijoje dalyvavo ir darbus parodai pristatė tik mūsų mokyklos kraštotyros entuziastai.

Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministro pagyrimo raštai už apybraižą „Skulptorius Konstantinas Bogdanas ir Žeimiai“ įteikti mokytojoms Rūtai Juškienei ir Vincei Stasei Pranienei. Mokyklos padėkomis už dalyvavimą rengiant šį darbą apdovanoti septintokai Ugnė Jankovska, Monika Astrauskaitė, Arnas Koncevičius, Diana Žemaitytė, Evelina Salinaitė, penktokė Greta Jusaitė, dešimtokas Deividas Zakarauskas, aštuntokai Gabija Ledzinskaitė, Skaistvilė Narkevičiūtė, Ignas Grigaliūnas, trečiokė Austėja Narkevičiūtė.

Lietuvos jaunimo turizmo centro padėkos raštais, medaliais ir dovanėlėmis apdovanoti mokytoja Valentina Zujevaitė bei aštuntokai Ignas Grigaliūnas, Karolina Gumuliauskaitė, devintokai Rūta Lankelytė, Edita Pagrandytė, Matas Puikys, Lukas Stepšys, Deimantė Velykytė, Sigutė Volkovickaitė, dešimtokė Agnė Astrauskaitė už parengtą kraštotyros rinkinį „Žeimiai Atgimimo laikotarpiu“.

Mokytoja Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2011-2012.

Komentavimo galimybė išjungta.