Mokomės kitaip

Sausio viduryje finišavo tris mėnesius vykęs respublikinis konkursas ,,Geriausių geografų klasė“, kurį organizavo kelionių agentūra ,,Krantas Travel“ ir žurnalo ,,National Geographic“ redakcija. Susidomėjimas buvo didžiulis: konkurse dalyvavo 190 komandų iš visos Lietuvos. Jėgas išbandė ir mūsų mokyklos 2-4 klasių mokinių komandos.

Užduočių buvo įvairių: ir lengvų, ir labai sunkių. Teko ne vieną popietę praleisti bibliotekoje ir prie interneto. Informaciją iš anglų, vokiečių kalbų į lietuvių kalbą padėjo versti mokytoja Inga Dūdienė. Susidūrėme ir su problemomis. Pasirodė, kad vienintelė rajono Šilų biblioteka prenumeruoja žurnalą vaikams ,,National Geographic Kids“, kuriame galėjome rasti informacijos, susijusios su konkurso klausimais.

Stengtis vertė puikūs prizai: pirmos vietos laimėtojams pažadėta trijų dienų kelionė į Stokholmą, antros ir trečios vietos laimėtojams – žurnalo ,,National Geographic Kids“ pusės metų prenumerata. Nors prizinių vietų nepelnėme, tačiau dalyvaudami šiame konkurse pagilinome pasaulio pažinimo žinias, praplėtėme akiratį, mokėmės komandinio darbo, tiesiog gerai leidome laiką…

Malonu pasidžiaugti, kad mokytoja Liuba Jonaitienė už entuziazmą ir žingeidumą asmeniškai buvo apdovanota žurnalo ,,National Geographic“ pusės metų prenumerata. 2-4 klasių mokiniams už dalyvavimą konkurse įteikti diplomai.

Mokytoja Marytė Bisigirskienė

Kategorijos: 2011-2012.

Komentavimo galimybė išjungta.