Startavo projektas „Metų mokinys“

Šiais mokslo metais mokyklos bibliotekoje rengiamas projektas „Metų mokinys“, kurio tikslas – skatinti mokinių mokymosi motyvaciją, ugdyti asmeninius gebėjimus ir bendrąsias kompetencijas. Projekto atsiradimą paskatino populiari Lietuvos televizijos laida „Tūkstantmečio vaikai“ bei noras ugdyti mokinių poreikį mokytis, tobulėti, skatinti domėtis šalies ir pasaulio gyvenimo aktualijomis, gilintis į mokomuosius dalykus.

Lapkričio 24 d. mokyklos bibliotekoje vyko pirmasis projekto turas, kuriame buvo renkamas „Metų dešimtokas“. Turo eigą stebėjo ir mokinius vertino komisija: direktorės pavaduotoja ugdymui Danguolė Svirskienė, fizikos mokytoja Stasė Savickaitė, pirmoji dešimtokų mokytoja Marytė Bisigirskienė.

Išmėginti savo žinias bei gebėjimus panoro 6 dešimtos klasės mokiniai: Agnė Astrauskaitė, Karolina Protasevičiūtė, Remigijus Stankevičius, Linas Stankūnavičius, Martynas Zabrodinas, Deividas Zakarauskas. Kandidatų į „Metų mokinio“ titulą laukė 4 žaidimo etapai, kuriuose reikėjo atsakyti į klausimus iš įvairių mokomųjų dalykų, mokėti susirasti informaciją reikiama tema. Jau pirmame viktorinos etape į priekį išsiveržė Remigijus Stankevičius. Visą žaidimą lyderio pozicijų neužleidęs Remigijus paskutiniame etape įveikė Karoliną Protasevičiūtę ir buvo pripažintas „Metų dešimtoku“.

Remigijui Stankevičiui įteiktas „Metų mokinio“ sertifikatas, o mokslo metų pabaigoje jo ir visų nominuotų mokinių lauks rėmėjų prizai. „Metų mokiniais“ bus tituluojama po vieną kiekvienos klasės mokinį. Nuotraukos

 Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

 

Kategorijos: 2011-2012.

Komentavimo galimybė išjungta.