Šiaurės šalių bibliotekų savaitė

Lapkričio 14-20 dienomis mokyklos biblioteka prisijungė prie 2000 Šiaurės šalių ir Baltijos regiono bibliotekų, dalyvaujančių projekte „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“.

Savaitė prasidėjo tradicine „Šviesos ir žodžio švente“, leidžiančia pajusti senąją pasakojimų tradicijos dvasią. Kartu su tūkstančiais vaikų aplink Baltijos jūrą mokiniai klausėsi norvegų rašytojos Anne – Cath. Vestly knygos „Mortenas, senelė ir Martė“ ištraukos, kurią skaitė pradinio ugdymo mokytojos Jūratė Smailienė, Marytė Bisigirskienė, Sigita Juknienė, Liuba Jonaitienė ir 6 klasės mokiniai. Tą pačią dieną savaitės dalyviai lankėsi bibliotekoje, kur jų laukė stendas, supažindinantis su skaitytos ištraukos autore ir literatūros paroda „Šiaurės šalių rašytojai vaikams“, kviečianti drauge persikelti į magišką knygų pasaulį.

Aktyviausi savaitės dalyviai, pradinių klasių mokiniai, kas antrą dieną ant savo klasių durų rasdavo „laiškus“, kuriuose jiems „prisistatydavo“ įvairios Šiaurės šalių autorių knygos, kviesdavo paskaityti ištraukas, jas iliustruoti. Šių metų savaitės tema „Humoras šiaurėje“ atsiskleidė ne tik juokingose „laiškų“ ištraukose, bet ir mokinių piešiniuose, kuriuos jie atnešė į parodą „Linksmasis herojus“. Tačiau didžiausią įspūdį paliko animacinio filmo „Pepė Ilgakojinė“ peržiūra bibliotekoje. Sekti išdaigininkės Pepės nuotykius smagu buvo ne tik mokiniams, bet ir mokytojoms.

Vyresniųjų klasių mokiniams bibliotekoje buvo organizuota kelionių įspūdžių popietė „Iš Šiaurės sugrįžus“, kurioje savo patyrimais dalijosi po Norvegiją keliavusios mokytojos. Chemijos mokytoja Asta Vancevičienė pasakojo apie šios šalies gamtą, o jos fotografijose įamžinti kalnai, tuneliai, kalnų takeliai, kriokliai ir tiltai sukėlė susižavėjimo atodūsių. Pradinio ugdymo mokytoja Liuba Jonaitienė supažindino su norvegų krikštynų tradicijomis, pasakodama ypač akcentavo norvegų patriotiškumą, meilę praeičiai, pamokė skaičiuoti norvegiškai. Rusų kalbos mokytojai Elenai Vojevuckaitei viešint Norvegijoje teko pastebėti nepaprastą rūpinimąsi unikalios gamtos apsauga, šeimos tradicijų puoselėjimu. Geografijos mokytoja Danguolė Svirskienė pateikė daug įdomių, „ne vadovėlinių“ faktų apie kitas Šiaurės Europos šalis: Islandiją, Daniją, Švediją ir Suomiją. Visi norintys galėjo išmėginti savo žinias viktorinoje. Nuotraukos

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2011-2012.

Komentavimo galimybė išjungta.