Sėkmė lydėjo visus tris

Lapkričio 12 d. Kauno Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyko 19-asis respublikinis moksleivių skaitovų konkursas.

Rengdamiesi konkursui vieną kūrinį mokiniai galėjo pasirinkti laisvai, o kitą – iš šių metų jubiliatų: Juozo Apučio, Vytauto Sirijos Giros, Juozo Grušo, Jurgos Ivanauskaitės, Vytauto Mačernio, Marcelijaus Martinaičio, Gintaro Patacko, Gabrielės Petkevičaitės – Bitės, Ramutės Skučaitės, Antano Škėmos, Antano Vienažindžio, Zitos Gaižauskaitės – Vokietaitienės kūrybos.

Ketvirtokė Austėja Dobilaitė konkurse skaitė R. Skučaitės eilėraštį ,,Ko pasauly dar nebuvo“ ir ištrauką iš linksmos G. Morkūno istorijos ,,Pašėlusiai rūpestinga mama“. Septintoko Luko Gumausko repertuare – V. Palčinskaitės  ,,Neišgalvotas eilėraštis“ ir J. Erlicko ,,Mokykliniai paveikslėliai“. 8 klasės mokinys Ignas Danilevičius pasirinko J.Gimberio ,,Deividėlio pasaką“ ir M. Martinaičio ,,Kumelaitė Kukučio ausy“.

Džiugu tai, kad komisijos nariai aktoriai D. Kazragytė, P. Venclova pagyrė mūsų mokyklos skaitovus ne tik už raiškų žodį, gebėjimą išlikti savimi, bet ir už sceninę kultūrą.

Konkurse 1-8 klasių grupėje dalyvavo 58 mokiniai iš įvairių Lietuvos mokyklų. Iš jų 20 skaitovų pateko į II-ąjį turą. Džiugu, jog visi trys – Austėja, Lukas ir Ignas tapo nugalėtojais ir lapkričio 28 d. vėl vyks į Kauną. Mokiniai apdovanoti pagyrimo raštais ir vertingomis knygomis. Mokinius ruošė mokytojos L. Jonaitienė ir R. Dailidienė.

Mokytoja Liuba Jonaitienė

Kategorijos: 2011-2012.

Komentavimo galimybė išjungta.