Vokiečių kalbos popietė

2011 m. gegužės 19 d. anglų bei vokiečių kalbų mokytojos Leonora Večkienė ir Inga Dūdienė organizavo vokiečių kalbos popietę šią kalbą besimokantiems vaikams.

Renginyje dalyvavo matematikos mokytoja Antanina Koirienė, informacinių technologijų mokytoja Edita Gerulaitienė ir direktorės pavaduotoja ugdymui Danguolė Svirskienė. Šios mokytojos savo mokyklose ir universitetuose mokėsi vokiečių kalbos, todėl jos buvo didelė parama komandoms atliekant užduotis.

Aktyviausios buvo mažiausios renginio dalyvės – 6 klasės mokinės Viktorija Čiulkevičiūtė, Meda Levinskaitė, Ugnė Jankovska ir Monika Astrauskaitė. Nors mokinės vokiečių kalbos mokosi tik pirmus metus, jos padainavo dainą, parengė vaidinimą, visus norinčius pamokė šokti linksmą šokį bei  aktyviai dalyvavo atliekant visas užduotis.

Mokytojos L. Večkienė ir I. Dūdienė papasakojo apie lankytinas Vokietijos vietas, įžymius žmones, pateikė daug užduočių apie Vokietijos ekonomiką bei  kultūrą.

Visi popietės dalyviai galėjo pasivaišinti mokytojos Ingos Dūdienės ir dvyliktokės Dovilės Šuliokaitės keptais vokiškais pyragais ir patikusio gardumyno receptą gauti dovanų, aišku, vokiečių kalba.

Vokiečių kalba nuskambėjo devintokių trio atliekamas Europos himnas ir aštuntokų vaidinamų linksmų sceninių vaizdelių tekstai. Renginio pabaigoje mokiniai ir mokytojai dalyvavo viktorinoje apie Vokietiją.

Visi renginio dalyviai gavo saldžius prizus. Mes tikimės, kad renginys patiko ne tik mokiniams, bet ir dalyvavusioms mokytojoms, kurios turėjo galimybę prisiminti vokiečių kalbą. Nuotraukos

Mokytoja Leonora Večkienė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.