„Scratch day 2011“

Gegužės 18 d. trylika aštuntokų prisijungė prie tarptautinio projekto „Scratch day 2011“. „Scratch“ yra moderni programavimo aplinka, suteikianti galimybę greitai įsisavinti programavimo principus bei leidžianti lengvai kurti interaktyvius projektus.
Tarptautinė „Scratch“ entuziastų bendruomenė, remdamasi programos motto „Įsivaizduok – programuok – dalinkis!“ kiekvienais metais gegužės mėnesį skelbia dienas, kurių metu prie projekto prisijungę dalyviai pristato ir populiarina programą. Šiais metais organizuoti „Scratch“ dienas pasiryžo 127 dalyviai iš 36 pasaulio šalių, tarp jų – ir mūsų mokyklos aštuntokai.

Su šia programavimo aplinka mokiniai susipažino lankydami pasirenkamojo dalyko „Programavimo ABC“ pamokas. Per mokslo metus mokiniai susipažino su pagrindinėmis programavimo sąvokomis, mokėsi svarbiausių algoritmavimo koncepcijų, bendradarbiaudami sukūrė daug įdomių interaktyvių projektų.

Bendraklasiams, mokytojams savo darbus mokiniai pristatė ir kūrybiniais įspūdžiais dalinosi pamokoje, kurią pavadinome „Scratch day 2011 LT“. Puikių įvertinimų sulaukė muzikinės animacijos, matavimo vienetų „keitikliai“, ekrano užsklandos, matematinės programėlės, rūšiuojančios skaičius, tikrinančios, ar iš duotų atkarpų galima sudėti trikampį. Kūrybinio proceso metu mokiniai nestokojo žaismingumo, humoro, tad mūsų projektų fonde atsirado programa, kurioje skaičius kvadratu kelia ne bet kas, o pats Žydrūnas Savickas, programa – kortos, galinčios nuspėti ateitį, ančiukų baletas ir pan.

Pamokoje viešintiems svečiams buvo pristatytos „Scratch“ galimybės, darbo su programa principai, visi buvo pakviesti sukurti pirmąją programą. Nuotraukos

Mokytoja Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.