Savaitė be patyčių

Kovo 21 – 25 dienomis mokykloje vyko akcija ,,Savaitė be patyčių“. Akcijos tikslas – skatinti draugiškus vaikų, suaugusiųjų tarpusavio santykius ir kurti saugią mokyklą, kurioje nebūtų patyčių ir smurto.
Į šią akciją įsijungė visa mokyklos bendruomenė, didžiausiais šios akcijos organizatorių pagalbininkais tapo samariečiai ir jaunieji valančiukai.

Pirmadienį, mokinių rikiuotės metu Samariečių ir Jaunųjų valančiukų būrelių nariai priminė, kas yra patyčios ir pristatė visos savaitės planą. Klasių seniūnams įteikė po voką su baltais balandžiais ir pasiūlė burtų keliu išsirinkti spalvą: geltona –  mandagumo, mėlyna – tolerancijos, raudona – atsiprašymo, žalia – pagalbos, oranžinė – draugystės spalvos.

Mokiniai turėjo nuspalvinti balandėlius jiems tekusia spalva, sugalvoti  su spalvos reikšme besisiejantį šūkį ir segėti tokias emblemas visą akcijos savaitę. Jaunieji valančiukai ir samariečiai labai sąžiningai stebėjo mokinius ir išrinko aktyviausius.

Visą savaitę buvo vedamos klasės valandėlės tema „Patyčioms NE“, dailės pamokų metu vyko piešinių konkursai prieš patyčias, veikė ir anoniminis paštas. Mokiniai galėjo parašyti laišką ir atsiprašyti draugo, mokytojo ar mokyklos bendruomenės nario. Vieni mokiniai atsiprašė mokytojų, kiti paprasčiausiai palinkėjo visiems būti geresniems.

Paskutinę akcijos dieną, penktadienį, mokiniai kartu su mokytojais susikibo rankomis mokyklos kieme ir vieni kitiems garsiai pasižadėjo gyventi be patyčių. Visų veiduose švietė šypsenos, nuotaika buvo pakili. Savaitės įspūdžiai išliks ilgam. Nuotraukos

Mokytoja Jolanta Jakštienė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.