Tarptautinė „ačiū“ diena

Sausio 11 dieną etikos mokytoja Rūta Juškienė ir bibliotekininkė Edita Gerulaitienė pakvietė paminėti Tarptautinę žodžio „ačiū“ dieną. Šią dieną Jungtinių Tautų Organizacijos iniciatyva siekiama atkreipti žmonių dėmesį į tai, kokią magišką galią turi padėkos žodžiai.

Mokiniai diskutavo apie tai, kad ne visada lengva ištarti „ačiū“, o šis žodis stiprina draugystę, kuria šiltesnius santykius ir … nieko nekainuoja. Turbūt neatsitiktinai 2008 metais „ačiū“, nukonkuravęs apie 200 žodžių varžovų, laimėjo Gražiausio lietuviško žodžio rinkimus.

Nuoširdžiausi padėkos žodžiai atgijo mokinių piešiniuose. Už rūpestį, meilę ir šilumą vaikai dėkojo savo tėveliams, už linksmai praleistą laiką kartu, paramą sunkią akimirką – savo draugams. Ne vienas „ačiū“ buvo skirtas ir mokytojams: „už vidurinį ugdymą“, „už tikėjimą, kad mes išmoksime visko, ko mokote“, „už išklausytas problemas“, „už buvimą šalia“.

Padėkos žodžiai, parašyti piešiniuose beveik 400 kartų, tądien puošė mokyklą ir priminė, kad pasakyti „ačiū“ nėra taip sunku…

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.