Trečiokų laimėjimai teisinių žinių viktorinoje ,,Būk saugus“

Ketvirtus metus iš eilės Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas organizuoja teisinių žinių viktoriną  ,,Būk saugus“. Pagrindinis šio renginio tikslas – formuoti vaikų teisinę sąmonę, socialinius įgūdžius, organizuoti teisinį švietimą. Renginys vyko keturiais etapais.

Pirmiausia dalyvavome atvirų durų dienoje Jonavos policijos komisariate ir Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Čia pareigūnai supažindino, kaip būti saugiems likus vieniems namuose, žaidžiant kieme, kaip išvengti mobiliojo telefono ir dviračio vagystės, kaip nepatekti į bėdą bendraujant su nepažįstamais žmonėmis. R.Zdanavičius papasakojo apie policininko profesiją, pademonstravo, kaip sulaikomas nusikaltėlis ir jam uždedami antrankiai. Vaikai matavosi liemenes, šalmus, rankose laikė tikrų tikriausius kovinius ginklus.

Lapkričio pabaigoje komanda ,,Brolyčiai“ jau varžėsi teisinių žinių viktorinos III etape Jonavoje. Į rajoną vykome kruopščiai paruošę  namų darbus: gerai išstudijavome teorines žmogaus saugos žinias, nupiešėme plakatą ,,Būk saugus, brolyti“, parengėme nuotaikingą prisistatymą ir atsisveikinimo šūkį. Nors buvome šio konkurso debiutantai, tačiau nepabūgome tituluotų varžovų. Mus lydėjo sėkmė, tapome nugalėtojais. Gavome daugybę dovanų, padėkos raštus.

Gruodžio pradžioje ,,Brolyčiai“ rajono garbę gynė apskrities finalinėje viktorinoje. Iš septynių komandų pelnėme garbingą 4 vietą. Į finalą kartu su komanda vyko, globojo, konsultavo ir fotografavo Jonavos policijos komisariato darbuotoja Raimonda Michelkevičiūtė. Kol komisija skaičiavo rezultatus, su vaikais bendravo Lietuvos policijos simbolis šuo Amsis. Grįžome su glėbiu dovanų, gera nuotaika ir nauja patirtimi.

O štai ir šaunieji ,,Brolyčiais“: Austėja Dobilaitė, Dinas Imbrasas, Evelina Lipinskaitė, Milda Sakalauskaitė, Samanta Šneliūtė. Komandą varžyboms ruošė 3 klasės mokytoja Liuba Jonaitienė.

Pradinio ugdymo mokytoja Liuba Jonaitienė

 

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.