Išvyka į generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalioną Rukloje

Gruodžio 2 d. ketvirtos ir antros klasės mokiniai vyko į Generolo Romualdo Giedraičio Artilerijos batalioną Rukloje. Išvykos tikslas – susipažinti su Artilerijos batalionu, karine tarnyba bei apžiūrėti aptarnaujamą karinę techniką ir ginkluotę.

Rukloje mus pasitiko kapitonas Tomas Repšys. Jis supažindino su ekskursijos programa. Pirmiausia parodė kovines patrankas ir papasakojo, kokios jos yra galingos. Supažindino su ginklais, papasakojo kiek sveria pistoletas. Pasirodo, kad sveria jis daugiau kaip kilogramą, į jį telpa 7 kulkos. Pasakojimas apie ginklus mums paliko didelį įspūdį.

Vėliau ėjome į pastatą, kuriame buvo autobuso dydžio televizorius. Jo ekrane buvonupieštas kovos laukas. Kapitonas Tomas mums aiškino, kaip kariai mokomi kariauti: televizoriuje visa karinė ginkluotė yra valdoma kompiuteriu. Vėliau stebėjome filmuotą medžiagą apie karių pratybas. Išklausę kapitono pasakojimų, ėjome į valgyklą valgyti kareiviškos košės. Ji buvo labai skani. Pasistiprinę padėkojome už įdomią ekskursiją, atsisveikinome ir išvažiavome į mokyklą.

4 klasės mokinės
Greta Jusaitė ir Paulina Mickevičiūtė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.