Rudenėlis atkeliavo

Spalio 11 d. 1-4 klasių mokiniams ir priešmokyklinės ugdymo grupės vaikams vyko tradicinė projektinė diena ,,Rudenėlis atkeliavo“. Kartu su mokytojais ir tėveliais mokiniai surengė parodą iš įvairių rudens gėrybių tema „Rudenėlis pasakose“.

Per pirmąją pamoką buvo skaitomos įvairių tautų pasakos. Mokiniai pasirinko tuos pasakų veikėjus, kurie jiems labiausiai patiko. Per antrą ir trečią pamokas buvo gaminami eksponatai iš daržovių, gamtinės medžiagos. Iš moliūgų buvo gaminamos karietos, ežiai, raganos, grybai, iš cukinijų – lydekos, laivai, iš kopūstų – pagrandukai.

Priešmokyklinės ugdymo grupės auklėtiniai gamino ežiukus iš pasakos „Ežio puodas“. Gražiausias ežys buvo Ugnės Jakuitytės.

Pirmokėliams patiko pasakos „Lydekai paliepus, man panorėjus“, ‚,Grybų karas“, „Čipolino nuotykiai“. Mokiniai puikiai įvertino Gertrūdos Maželytės darbelį „Lydeka“, Danieliaus Jurkevičiaus „Čipolinas“, Miglės Boreišytės „Baravykas pulkauninkas“.

Antros klasės mokinys Matas Rindzevičius pagamino puikų darbelį ,,Skruzdėlytė tauškalytė“, Gerda Martinionytė ,,Trys paršiukai.“

Trečios klasės mokiniai skaitė L.Kerolo knygos ištrauką „Alisa stebuklų šalyje.“ Gražiausią darbelį pagamino Lilija Konkova.

Ketvirtokai gamino darbelius pagal J. Avyžiaus pasaką ,,Daržovių susirinkimas“. Geriausi darbeliai buvo Gretos Jusaitės ,,Pingvinukas“, Luko Boreišio ,,Misteris daržovinukas.“

Rudens gėrybių parodai buvo pateikta virš aštuoniasdešimt mokinių darbų. Mažųjų parodėlę aplankė ir aukštesnių klasių mokiniai. Pasidžiaugė ir tėveliai savo vaikų išradingumu, kūrybiškumu. Nuotraukos

1 klasės mokytoja Marytė Bisigirskienė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.