Europos kalbų diena

Rugsėjo 24 d. Europos kalbų dienai paminėti skirti renginiai buvo integruoti į lietuvių, anglų, vokiečių ir rusų kalbų pamokas. Lietuvių kalbos mokytoja Ramutė Dailidienė šeštokus mokė kalbos etiketo, septintokus ir aštuntokus – latvių kalbos. Mokytoja Rūta Juškienė supažindino dešimtokus su lietuvių kalbos tarmėmis.

12 klasės mokinės Gabrielė Klezytė ir Laura Levinskaitė mokė bendraklasius ispanų kalbos. Jos parengė trumpą filmą apie Ispaniją, panaudodamos daineles mokė skaičiuoti iki dešimties, žaidimų forma supažindino su pagrindinėmis prisistatymo frazėmis.

Dešimtokai mokėsi italų kalbos. Anglų kalbos mokytoja Leonora Večkienė priminė mokiniams kalbų grupes bei regionus, kuriuose kalbama itališkai. Per pamoką mokiniai mokėsi skaičiuoti, vartoti pagrindines frazes.

5 klasės mokiniai mokėsi vokiečių kalbos ir išmoko pasisveikinimo dainelę.

Septintokus su slovėnų kalbos ypatumais supažindino mokytoja Inga Dūdienė.

Šeštokai mokė vieni kitus: besimokantys vokiečių kalbos šios kalbos mokė savo klasės draugus, pastarieji žaismingo dialogo forma pristatė bendraklasiams rusų kalbos abėcėlę, pasakė rusiškai savo vardus, pamokė žodžių.

4, 8a, 9, 10, 12 klasėse vyko rusų, kroatų, graikų prancūzų kalbų pamokos. Mokytoja Elena Vojevuckaitė supažindino mokinius su pagrindinėmis frazėmis, pakomentavo nuotraukas iš kelionių po šių šalių sostines bei pakvietė susipažinti su stendo medžiaga, skirta Europos kalbų dienai paminėti.

Buvo įdomu ir smagu ne tik per pamokas, bet ir pertraukų metu. Mokyklos fojė kiekvieną pertrauką skambėjo muzikos įrašai įvairiomis kalbomis: lietuviškai, vokiškai, angliškai, rusiškai. Mokiniai liko patenkinti Europos kalbų dienai paminėti parengta veikla. Nuotraukos

Mokytoja  Elena Vojevuckaitė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.