II abiturientų laidos (1957 m.) klasės draugų susitikimas

Ypatingai karštą šių metų liepos 3 dieną, šeštadienį, mokyklos tujų takeliu su gėlėmis rankose rinkosi simpatiški, linksmai nusiteikę septyniasdešimtmečiai.

Tą dieną susitikti panoro klasės draugai – mokyklos II laidos abiturientai. Visada smagu paspausti ranką žmogui, kurio nematei kelerius ar galbūt daugiau metų!

Paskutinis skambutis jiems nuskambėjo 1957 m., t.y., prieš 53 metus. Į susitikimą atvyko ir buvę klasės auklėtojai – Aldona Ignatavičiūtė (Tuskevičienė) ir Klemensas Čižikas. Pastarasis šių metų kovo 8 d. atšventė garbingą 80 metų jubiliejų.

Šių eilučių autorė visus pakvietė į improvizuotą pamoką „Sugrįžimų prasmė“, papasakojo apie šiandieninę mokyklą, mokinių pasiekimus, pristatė filmuotą medžiagą apie mokyklos tradicijas, pravedė mini ekskursiją. Buvę mokiniai gavo užduotį papasakoti apie save, prisiminti įsimintiniausią mokyklinių laikų įvykį. Dideliu siurprizu visiems tapo mokyklos archyve išsaugotas 1957 metų 11 klasės žurnalas.

Susirinkusieji stebėjosi, kad dabartiniams mokiniams ir mokytojams sudarytos tokios geros sąlygos mokytis ir dirbti. Anuomet apie tai buvę galima tik pasvajoti, tačiau svarbiausia varomoji jėga tuomet buvo troškimas mokytis. Taip paprasti kaimo berniokai ir mergaitės tapo įdomiais žmonėmis: ekonomistais, kardiologais, pedagogais, agronomais, mokslų daktarais ir kt. Iki šiol kiekvienas širdyje tarsi brangakmenį nešiojasi prisiminimus apie kartu praleistą laiką, apie nenugalimą mokyklos trauką.

Prieš 53 metus mokyklą baigė 12 abiturientų. Į susitikimą atvyko 10. Ir nors nė vienas jų nesimokė dabartiniame mokyklos pastate, kuriame nėra nei jų klasės, nei suolo, apie mokyklą kalba kaip apie jaunystės, draugystės, prisiminimų simbolį.

Padovanoję mokyklai savo nuotrauką su linkėjimais, dar ne kartą bent mintimis sugrįžti į mokyklą pažadėjo:
1. Laimutė Ambrazevičiūtė (Talijūnienė)
2. Janina Bobinaitė (Nasvytienė)
3. Janina Bukauskaitė (Vyšniauskienė)
4. Aldona Butkutė (Lukauskienė)
5. Vanda Eimontaitė (Aukštaitienė)
6. Janina Ylonytė (Šumauskienė)
7. Elena Kasperavičiūtė (Dvarionienė)
8. Jonas Kelčiauskas
9. Steponas Mikutėnas
10. Povilas Pogirskas

Mokyklos direktorė Dijana Vazgienė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.