Paminėjome tarptautinę antikorupcijos dieną

2020-2021 m. m.

Lapkričio 9-27 d. 5-8 klasių mokiniai dalyvavo konkurse „Sąžiningumo pamokos“, skirtame Tarptautinei antikorupcijos dienai paminėti. Mokiniai lietuvių kalbos pamokų metu kūrė pamokančias istorijas (pasakas, pasakėčias, eilėraščius), susijusias su korupcijos prevencijos ar tyrimo policijoje tematika. Mokinius konsultavo lietuvių kalbos mokytojos Rūta Juškienė ir Ramutė Dailidienė. Darbai, geriausiai atitikę konkurso nuostatus, buvo išsiųsti vertinimo komisijai.

Gruodžio 9-11 d. 5-10 klasių vadovai vedė klasės valandėles, skirtas Tarptautinei antikorupcijos dienai paminėti. Diskutavo su mokiniais apie korupcijos žalą, aiškinosi, kokios yra korupcijos formos, stebėjo STT parengtus filmukus apie kovą su korupcija.

Istorijos ir pilietiškumo pagrindų pamokose integruota antikorupcinio švietimo programa, 5-10 klasių mokiniams nuotoliniu būdu organizuotos pamokos „Gruodžio 9 – tarptautinė antikorupcijos diena“. Mokiniai stebėjo skaidrių pristatymą, klausėsi mokytojo pasakojimo, aptarė korupcijos apibrėžimą, nagrinėjo korupcijos formas bei poveikį Lietuvos valstybei ir visuomenei, piešė piešinius antikorupcine tematika.

Mokytojos Rūta Juškienė ir Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.