Geriausias 2016 m. rajono aštuntokas

2016_astuntokai

2016-2017 m. m.

Žeimių mokykloje – daugiafunkciame centre jau šeštus metus vykdomas projektas „Metų mokinys“, kuriuo siekiama pastebėti gabius mokinius, skatinti juos pasitikėti savimi, dalytis žiniomis, įgyta patirtimi, įvertinti savo veiklą ir rezultatus. Projekte dalyvauja visi: nuo mokyklos duris besiruošiančių užverti dešimtokų iki kelionę po žinių pasaulį tik pradedančių pirmokų.

Dalis šio projekto – rajono Metų aštuntoko rinkimai, į kuriuos kviečiami mokiniai iš kitų rajono mokyklų.

Lapkričio 30 dieną šie rinkimai vyko penktą kartą. Šiemet į renginį susirinko atstovai iš 11 rajono mokyklų: Augustas Bieliauskas (Kulvos A. Kulviečio pagrindinė mokykla), Snieguolė Frankauskaitė (Upninkų pagrindinė mokykla), Ignas Jogminas (Raimundo Samulevičiaus progimnazija), Vykintas Kurmelis (Bukonių mokykla-daugiafunkcis centras), Neda Martinaitytė (Barupės mokykla), Mykolas Milašius (Justino Vareikio progimnazija), Viktorija Pliuskytė (Ruklos Jono Stanislausko mokykla-daugiafunkcis centas), Ugnė Rimkutė („Lietavos“ pagrindinė mokykla), Laurynas Rokas (Žeimių mokykla – daugiafunkcis centras), Gabija Zaleckytė (Šveicarijos pagrindinė mokykla), Arsenijus Zubkovas („Neries“ pagrindinė mokykla).

Svečius sveikino mokyklos direktorė Dijana Vazgienė ir aštuntokė, Respublikinio moksleivių skaitovų konkurso I turo nugalėtoja – Ugnė Šneliūtė.

Mokinius atlydėję mokytojai kartu su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialiste Danute Rageliene stebėjo turo eigą, vertino mokinių atsakymus.

Konkurso dalyviai – gerai besimokantys, aktyvūs mokiniai, įvairių konkursų laureatai. Be galo įdomu buvo sužinoti apie jų pomėgius, atsakingai vykdomą visuomeninę veiklą. Papasakoję apie save aštuntokai įsitraukė į žaidimą, kuriame laukė dešimtys klausimų iš įvairių mokomųjų dalykų, pasaulio gyvenimo aktualijų.

Žaidimas buvo labai įdomus ir permainingas, mokinių rankose mirgėjo balsavimo pultelių mygtukai, kuriuos spausdami jie patvirtindavo savo atsakymą.

Po pirmojo etapo džiaugėmės Augusto Bieliausko sėkme. Vaikinas surinko visus galimus taškus, jam kojos nepakišo net šunybę kitiems „iškrėtęs“ klausimas apie arklio spalvą.

Antrame etape geriausiai sekėsi Arsenijui Zubkovui ir Vykintui Kurmeliui. Šiame etape buvo pasiektas ir konkurso antirekordas: į klausimą apie bibliotekos knygas, kurį norint įveikti reikėjo mokėti abėcėlę, atsakė vienintelis Arsenijus.

Trečias etapas, pasak aštuntokų, buvo sunkiausias, nepaisant netgi to, kad šalia buvo „geriausias draugas“ – kompiuteris. Dalyviai turėjo numatyti, į kuriuos klausimus atsakinės, greitai surasti ir atsirinkti reikalingą informaciją, ją panaudoti atlikdami užduotis.

Po šio išbandymo lyderiavęs Arsenijus Zubkovas 1 tašku nusileido Just. Vareikio progimnazijos atstovui. Tad iš didelio šaunuolių būrio į finalą pateko Vykintas Kurmelis ir Mykolas Milašius.

Na, o finale kova tiesiog virte virė. Du kartus buvo pasiektos lygiosios ir, regis, viskas vėl prasidėdavo nuo nulio.

Po lemtingo paskutinio klausimo, surinkęs daugiausiai taškų, „Jonavos rajono 2016 Metų aštuntoku“ pripažintas Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro mokinys Vykintas Kurmelis. Nugalėtojui įteiktas renginio organizatorių sertifikatas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo V. Žebrausko padėka bei piniginis rėmėjų prizas. Įdomu tai, kad prieš pora metų rajono Metų aštuntokės titulą pelnė Vykinto sesuo Justina.

Renginio dalyviai apdovanoti Žeimių mokyklos – daugiafunkcio centro padėkomis, kalėdinėmis dovanėlėmis, renginio partnerio, Jonavos r. savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, prizais.

Visiems svečiams dėkojame už dalyvavimą ir puikią nuotaiką, už paramą dėkojame Švietimo, kultūros ir sporto skyriui, VšĮ „Kretingos maistas“, ūkininkams Vaclovui Vazgiui ir Danutei Pavlovienei, mokinių mamytėms – Editai Šnelienei ir Vidai Rokienei. Nuotraukos Rūtos Juškienės ir Ugnės Šneliūtės

 Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2016-2017.

Komentavimo galimybė išjungta.