„Bendraminčiai 2016“

2016 m.

Birželio 6 – 10 dienomis Žeimių mokykloje – daugiafunkciame centre buvo vykdomas vaikų socializacijos projektas – 5 dienų vaikų vasaros stovykla 4 – 6 klasių mokiniams.

Pagrindinis projekto tikslas – organizuoti kūrybingą ir prasmingą poilsį, mokyti vaikus užmegzti draugiškus santykius, ugdyti fizinį aktyvumą, judesių kultūrą, muzikalumą, meilę gamtai ir grožiui.

Vaikai susirinko į stovyklą „Bendraminčiai“, kur kiekvieną dieną jų laukė pilna įdomių užsiėmimų programa, šilti nemokami pusryčiai ir pietūs.

Stovyklos atidarymo diena prasidėjo susipažinimu su elgesio taisyklėmis ir mankšta. Po mankštos buvo vedami teatro ir muzikos užsiėmimai, per kuriuos vyko karaokė valandėlė „Esu žvaigždė“, trumpi improvizacijų spektakliai bei komandinis žaidimas „Atspėk kūrinį“.

Antra diena –  terapijos diena, kurią vedė mokyklos psichologė Vilma Darčianovienė, tautodailininkas Artūras Narkevičius, socialinė pedagogė Erika Kutkienė. Mokiniai išbandė Ebru dailės terapiją, molio terapiją, muilo burbulų terapiją. Tai buvo labai smagi, įdomi ir nepamirštama diena: vaikai galėjo atgaivinti ir patirti savo spontanišką kūrybiškumą, žaidimo procesą, atrasti bei atskleisti naujas, dar neatskleistas savo asmenybės kūrybiškas puses.

Trečiąją dieną vyko sporto užsiėmimai. Su puikiais treneriais Aleksandru Janovskiu ir Živile Jefimenke vaikams nebuvo kada nuobodžiauti estafečių varžybose „Judrus ir greitas“ bei orientaciniame žaidime „Lobio paieškos“. Žaidimo intriga taip pakurstė azartą, kad stovyklautojai paslėptu lobiu dalijosi greičiau, nei buvo sumanyta.

Po pietų vaikai su mokytoju Eugenijumi Leonavičiumi įdomiai leido laiką robotikos klasėje, kurioje sužinojo, kas yra robotas, mokėsi programavimo pagrindų, dalyvavo robotų sumo imtynėse su pačių sukonstruotais robotais.

Ketvirtąją stovyklos dieną mokytojos Inga Dūdienė ir Erika Kutkienė vaikus pakvietė pasimokyti šventinio stalo dengimo taisyklių bei elgesio prie stalo. Užsiėmimai prasidėjo pietų gaminimu ir serviravimu technologijų klasėje, o pasibaigė aptarimu ir degustavimu gamtoje.

Penktoji diena sukėlė kiek dviprasmiškas emocijas, nes tai buvo ne tik kinomanijos diena, kurią vaikai su juos lydinčiais mokytojais Asta Grigalūniene ir Erika Kutkiene vyko į Kauną žiūrėti pačių išsirinkto filmo, bet ir atsisveikinimo diena su stovykla.

Kaune laukė ne tik filmas, bet ir kino salėms įprastos vaišės – gaivieji gėrimai bei kibirėliai spragėsių. Tai žeimiečių Mariaus Mockaus ir Edmundo Svirsko dovana stovyklos vaikams.

Po filmo grįžus į mokyklą, stovyklautojai džiaugėsi seniūno Fausto Pilipavičiaus dovanotais saldumynais ir stovyklos dalyvio diplomais.

Apibendrinus veiklą, galima teigti, kad užsibrėžti tikslai ir uždaviniai buvo įgyvendinti. Vaikai puikiai praleido laiką, dalyvaudami kruopščiai jiems parengtos programos veiklose, pažino ir išmoko naujų socializacijos būdų. Linkime jiems gražios ir saugios  likusios vasaros! Nuotraukos 

Projekto vadovė, socialinė pedagogė Erika Kutkienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.