Širdim sava mes renkamės draugus

Rugsėjo 24 d. mokykloje lankėsi Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Jonavos rajono filialo pirmininkė Zita Šuliokienė ir liaudiškos muzikos kapela „Jonavėlė“ (vadovė Janina Butkuvienė), vienijanti regėjimo sutrikimų turinčius muzikos mylėtojus, kurie žeimiečiams pristatė Baltosios lazdelės dienai skirtą edukacinę ir meninę programą.

Gausiai į mokyklos aktų salę susirinkę mokiniai, mokytojai ir tėveliai turėjo galimybę ne tik pasiklausyti linksmos muzikos, skambių eilių, bet ir plačiau susipažinti su aklųjų ir silpnaregių gyvensenos ypatumais, iškylančiomis problemomis bei pasisemti optimizmo, kūrybinio įkvėpimo, pasimokyti iš šių vilties nepraradusių žmonių gyvenimo džiaugsmo.

Kapelos „Jonavėlė“ nariai pademonstravo, kaip veikia įvairūs aklųjų buitį palengvinantys šiuolaikiniai technikos prietaisai, skaitė ištraukas iš Brailio raštu užrašytų knygų. Mokiniai turėjo galimybę bent kelioms akimirkoms pasijusti aklųjų kailyje, t. y. užrištomis akimis paėjėti su specialia, neregiams skirta lazdele. Nuotraukos

Renginių organizatorė Ingrida Šlepavičiūtė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.