„Margučių marginimo tradicijos“

Balandžio 10 d. mokyklos aktų salėje vyko Žeimių mokyklos – daugiafunkcio centro ir Žeimių miestelio bibliotekos bendra iniciatyva suorganizuota vakaronė „Margučių marginimo tradicijos“.

Vakaronėje dalyvavo Žeimių mokyklos – daugiafunkcio centro kultūros darbuotojos, bibliotekininkė Asta Chlastauskaitė, tautodailininkas Artūras Narkevičius ir apie 30 mokyklos ir miestelio bendruomenių narių, atėjusių sužinoti margučių marginimo paslapčių.

Vakaronės pradžioje bibliotekininkė A. Chlastauskaitė kartu su aštuntokėmis Roberta ir Gerda pristatė senovines lietuvių Velykų ir Atvelykio šventimo tradicijas, margučių marginimo prasmę, jų raštų simboliką.

Kraštietis tautodailininkas A. Narkevičius demonstravo senovinę lietuvišką margučių marginimo vašku techniką. Susirinkusieji ne tik klausėsi, bet kiekvienas pats galėjo išmėginti savo kruopštumą ir meninę išmonę.

Išmarginus kiaušinius, vyko jų apžiūra. Visų dalyvių sprendimu padėkos raštais už originaliausiai išmargintą margutį apdovanota Gertrūda Maželytė, Roberta Mickevičiūtė – už tradiciškiausiai padabintą kiaušinį, o Vismantė Petrusevičiūtė – už stipriausią ir ilgiausiai prieš kitus kovoje išsilaikiusį margutį.

Vakaronės dalyviai galėjo išmėginti savo margučių stiprumą ir tradicinėse margučių ridenimo loveliu varžybose. Nuotraukos

Renginių organizatorė Ingrida Šlepavičiūtė, meno vadovė Ligita Budrikienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.