Metų mokinio turai: azartas, džiaugsmas ir naujos žinios

Kovo 25 d. vyko trys projekto „Metų mokinys“ turai. Turų vertinimo komisijoje dirbo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Svirskienė, specialioji pedagogė Irena Gritėnienė, klasių vadovės Ramutė Dailidienė ir Elena Vojevuckaitė.

Gausiausias būrys – 16 mokinių – dalyvavo šeštokų ture ir sukūrė itin konkurencingą nuotaiką. Po I etapo pirmavo Gerda Martinionytė, Sandra Mikalauskaitė, Vismantė Petrusevičiūtė ir Laurynas Rokas. Po II etapo lyderių penketuke liko Gerda, prie jos prisijungė Ugnė Šneliūtė, Deimantė Penkauskaitė, Domantas Imbrasas ir Matas Rindzevičius. Po III etapo paaiškėjo, kad puikiai startavusi Gerda šiemet džiaugsis bronza, o Domantas ir Ugnė tęsė kovą finale. Ugnė finalinius klausimus gliaudė vieną po kito ir pelnė Metų šeštokės vardą, Domantui palikdama sidabrą.

11 mokinių susirinko į septintokų turą. Pirmame etape puikiai sekėsi Karolinai Mikalauskaitei, Austėjai Dobilaitei, Samantai Šneliūtei, Loretai Grubliauskaitei. Po II etapo prie šių lyderių prisidėjo Evelina Lipinskaitė ir Brigita Macuganovaitė. Įveikusi dar vieną etapą Brigita tapo bronzine septintoke, Karolina ir Evelina, kaip ir pernai, rungėsi finale. Finale paaiškėjo, kad Metų septintokės vardo šiemet yra verčiausia Karolina Mikalauskaitė. Sidabrinės septintokės titulą pelnė Evelina Lipinskaitė.

Aktyvūs buvo ir mažieji abiturientai. Po trijų žaidimo etapų sveikinome bronzinį dešimtoką Aurimą Vasiljevą, o dėl Metų dešimtoko vardo finale susigrūmė Gabija Petrauskaitė ir Žilvinas Šuliokas. Abu mokiniai IV etapą pasiekė turėdami vienodą balų kiekį, finale lyg susitarę taip pat vienodai rinko taškus. Jei rašytume projekto rekordų knygą, tai Gabija su Žilvinu į ją patektų pirmiausia, kadangi žaidė ilgiausią finalo žaidimą: prireikė net kelių porų papildomų klausimų. Vis dėlto laimė plačiau nusišypsojo Žilvinui, jis tapo Metų dešimtoku, Gabija – sidabrine dešimtoke. Nuotraukos Igno Pacevičiaus

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.