Profesinės karjeros diena

Kovo 20 d. mokykloje vyko renginiai, skirti profesinės karjeros, pasaulinei Žemės ir Vandens dienai.

Penktokai ir šeštokai  kartu su karjeros konsultante Sandra Vavulo diskutavo, kokių savybių reikia  įvairioms profesijoms. Septintokams ir dešimtokams viešnia organizavo pokalbius „Kas yra karjera“.

Mokykloje lankėsi VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro Kirpimo skyriaus vyresnioji profesijos mokytoja Ramutė Jurevičienė, būsima kirpėja Rūta Singh, būsimos higieninės kosmetikos specialistės Dovilė Venytė ir Anastazija Čižiūnaitė. Aštuntos, devintos ir dešimtos klasės merginas mokytoja supažindino su mokymo ir studijų programomis bei specializacijomis, mokymosi trukme, persikvalifikavimu, papasakojo apie mokymosi bei apgyvendinimo sąlygas, bendruomeninę veiklą. Būsimos specialistės norinčioms merginoms pakirpo plaukus, pademonstravo  įvairias plaukų pynimo, šukavimo, makiažo ir manikiūro atlikimo technologijas.

Aštuntos ir devintos klasių mokiniai kartu su klasių vadovėmis dalyvavo pokalbyje ,,Profesijų pasaulyje“.

Mokyklos psichologė asistentė Vilma Vorošilaitė su penktokais diskutavo apie emocijų raišką ir jų valdymą, devintokai dalyvavo pokalbyje „Mokymosi motyvacijos skatinimo ugdymas“. Mokiniai susipažino su įvairiomis profesijomis, įgijo naujų praktinių žinių.

Paminėtos ir pasaulinė Žemės bei Vandens diena. 8 kl. mokinės Meda ir Gabija perengė stendinį pranešimą skirtą pasaulinei Žemės, Vandens, Meteorologijos dienai.

Mokiniai kūrė darbus temomis „Gėlė Žemės dienai“, „Pavojinga žemė“, „Pavasario atgimimas“. Ilgųjų pertraukų metu mokyklos valgykloje vyko akcija „Gerti vandenį sveika…“. Akciją organizavo sveikatos priežiūros specialistė Livija Griniova. Nuotraukos

                                                                                     Karjeros koordinatorė Elena Vojevuckaitė

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.