Integruota technologijų pamoka baldų įmonėje „FPI Baltic“

Sausio 24 d. aštuntos klasės mokiniai kartu su technologijų mokytoju V. Vazgiu vyko į mokomąją pažintinę išvyką. Jie lankėsi  Žeimiuose esančioje norvegų baldų įmonėje  UAB „FPI Baltic“.

Įmonėje  vyko integruota technologijų pamoka. Gamybos vadovas Kęstutis Sukarevičius papasakojo apie įmonę, jos veiklą. Mokiniai sužinojo apie baldų gamybos profesijas, kvalifikacijas, susipažino su darbo rinkos, profesinės karjeros galimybėmis.

Aštuntokai pabuvojo sukirpimo, siuvyklos, baldų surinkimo ir apmušimo baruose. Įdomiausia buvo pamatyti lentelės „Žeimių pagrindinė mokykla“ gamybos procesą. Mokiniai stebėjo operacijas, kai medžio drožlių plokštė buvo laminuojama iš visų pusių, po to įdėta į stakles, kompiuteryje nustatoma speciali programa ir netrukus visi pamatė rezultatą – plokštėje buvo dailus užrašas  „Žeimių pagrindinė mokykla“. Įsitikinome, kiek daug gali atlikti kompiuteris, tik reikia išmanyti technologijas.

Baldų įmonėje  mokiniai atliko technologijų mokytojo V. Vazgio iš anksto paskirtas praktines užduotis. Pažintinė išvyka visiems patiko, aštuntokai norėtų apsilankyti baldų įmonėje dar kartą. Nuotraukos

Karjeros koordinatorė Elena Vojevuckaitė

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.