Integruota ekonomikos – lietuvių gimtosios kalbos pamoka

Spalio 18 d. mūsų klasė kartu su mokytojomis D. Svirskiene ir E. Vojevuckaite lankėsi Lietuvos banko muziejaus filiale Kaune, kur vyko netradicinė ekonomikos – lietuvių gimtosios kalbos pamoka ,,Pinigai ir jų funkcijų taikymas gyvenime. Dialoginis viešasis kalbėjimas.“

Pamokos pradžioje Lietuvos banko GPT kasos departamento GPT Kauno skyriaus specialistė Rūta Kupraitienė papasakojo Lietuvos banko pastato istoriją.

Po to visi buvome pakviesti į muziejų, kur susipažinome su Lietuvos banko veikla, bankininkystės raida. Sužinojome, kad Lietuvos bankas yra centrinis šalies bankas, tarsi ašis, apie kurią sukasi bankų sistema ir be kurios neįsivaizduojamas šiandieninis finansų pasaulis.

Banko specialistė pristatė muziejaus ekspoziciją, kalbėjo apie Lietuvos banko vaidmenį vykdant 1922 m. pinigų reformą, stabilizuojant šalies finansų ir kredito rinką pasaulinės ūkio krizės metais, apie nacionalinės bankininkystės žlugimą 1940 m. sovietams okupavus Lietuvą.

Pamoka buvo įdomi ir informatyvi. Visiems patiko filmas apie pinigų gamybą, lietuviškos kolekcinės monetos, stendas, skirtas mūsų nacionalinės valiutos – lito 90 – mečiui. Banko specialistė Rūta Kupraitienė pasakodama užduodavo klausimus, kad prisimintume, ką mokėmės apie pinigus per ekonomikos pamokas.

Pamokos pabaigoje lankėmės Lietuvos banko pastate besikuriančioje bibliotekoje, bankininko Augustino Voldemaro bute, kuriame pamatėme prabangius ąžuolinius baldus, veidrodžius, sietynus, kultūrinę vertę turinčius paveikslus.

Ačiū mokytojoms už naudingą ir įdomią pamoką netradicinėje aplinkoje.

10 klasės mokinys Matas Puikys

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.